Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Άνω του 3% η παγκόσμια οικονομία το 2014 - Η Ευρωζώνη διαθέτει πλέον… ρυθμό!

Citigroup - Άνω του 3% η παγκόσμια οικονομία το 2014 - Η Ευρωζώνη διαθέτει πλέον… ρυθμό!
«Οι ευρωπαϊκές αγορές είναι σε καλύτερη κατάσταση»
Τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια οικονομία, την Ευρωζώνη, τη Ρωσία και την Κίνα παρουσιάζει ο εφευρέτης του Grexit, γνωστός και ως Willem Buiter.
Ο οικονομολόγος της Citigroup ή αλλιώς ο «Mr Grexit» εκτιμά πως η παγκόσμια οικονομία το 2014 θα αναπτυχθεί με ρυθμό άνω του 3%.
Βέβαια, απαριθμεί ορισμένους παράγοντες, οι οποίοι ενδέχεται να αποτελέσουν βαρίδια για την οικονομία, όπως για παράδειγμα η Κίνα και οι γεωπολιτικές εντάσεις.
Ωστόσο, αποσαφηνίζει πως ανεξάρτητα από το βαθμό επιρροής τους, οι αγορές θα κινηθούν ανοδικά. «Είτε υπάρξουν θετικές ειδήσεις είτε υπάρξουν αρνητικές ειδήσεις, οι αγορές θα κινηθούν ανοδικά» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τη Ρωσία και την Ουκρανία, ο Mr Grexit διατείνει πως οι αγορές αποτιμούν αρνητικά την κατάσταση σε Ρωσία και Ουκρανία. «Η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων, θα αποδειχθεί καταστροφική για τη Ρωσία και θα ωθήσει την Ευρώπη στην ύφεση» τονίζει χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την Κίνα, ο Willem Buiter επισημαίνει πως η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας δεν αναμένεται να αντικατοπτριστεί στις αγορές. «Η υποχώρηση της ανάπτυξης σε ρυθμούς 3% και 4% είναι φυσιολογική» εξηγεί.
Αναφερθείς στην Ευρωζώνη, καθιστά σαφές πως πλέον η ευρωπαϊκή οικονομία διαθέτει ρυθμό. «Οι αγορές είναι σε καλύτερη κατάσταση» παραδέχεται, επικαλούμενος να εξαιρετικά χαμηλά spreads της περιφέρειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης