Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία Οbama - Putin - Επί τάπητος διπλωματική πρόταση για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία Οbama - Putin - Επί τάπητος διπλωματική πρόταση για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης
O Obama «πρότεινε στον Putin να δώσει μια σαφή απάντηση εγγράφως»
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν απόψε ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin και ο Αμερικανός πρόεδρος B. Obama, για να συζητήσουν μια αμερικανική διπλωματική πρόταση με στόχο την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Η τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών διήρκησε περίπου μία ώρα και πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου.
Η αμερικανική πρόταση θα αποτελέσει το αντικείμενο απευθείας συνομιλιών μεταξύ των επικεφαλής της αμερικανικής και ρωσικής διπλωματίας, του J. Kerry και του S. Lavrov, όπως διευκρίνισε η αμερικανική προεδρία από το Ριάντ όπου ο Obama πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
O Obama «πρότεινε στον Putin να δώσει μια σαφή απάντηση εγγράφως» στην αμερικανική πρόταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.
Αυτή η συνομιλίΑ είναι η πρώτη που λαμβάνει χώρα αφότου η Ουάσιγκτον επέβαλε νέες κυρώσεις εναντίον υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιδιώκει τη ρωσική υποστήριξη για μια διπλωματική λύση, με βάση την οποία διεθνείς παρατηρητές θα εγγυώνται ότι οι ρωσόφωνοι πολίτες της περιοχής της Κριμαίας θα προστατεύονται και ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα επιστρέψουν στις βάσεις τους.
«Ο Πρόεδρος Obama υπογράμμισε στον πρόεδρο Putin ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν την οδό της διπλωματίας στις στενές διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της Ουκρανίας και τάσσονται στο πλευρό του ουκρανικού λαού με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης