Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Πέντε σοβαροί κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία που δεν έχουν γίνει αντιληπτοί από τις αγορές

Citigroup - Πέντε σοβαροί κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία που δεν έχουν γίνει αντιληπτοί από τις αγορές
Τι κρύβουν η oυκρανική κρίση, ο ρόλος της Κίνας και η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ...
Πολλαπλές πηγές κινδύνου που δεν έχουν γίνει αντιληπτές από τις διεθνείς αγορές βλέπει ο αναλυτής της Citigroup, Stephen Englander, τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίζει ως τους "γνωστούς αγνώστους" της επερχόμενης πτώσης.
Συγκεκριμένα, οι πέντε "γνωστοί άγνωστοι" του Englander:
- Αγορά εργασίας ΗΠΑ - Οι επενδυτές αναμένουν άνοδο τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τον Englander οι δυνατότητες για περαιτέρω άνοδο είναι σημαντικές, καθώς θα έχουν θετικές επιπτώσεις για το δολάριο ΗΠΑ και αρνητικές για άλλα περιουσιακά στοιχεία.
- Ουκρανία - Η κρίση έχει σχεδόν τελειώσει. Η G7 μπορεί να έχουν υπερεκτιμήσει τις επιπτώσεις των οικονομικών κυρώσεων ενώ υποτιμούν πόσο δελεαστικό μπορεί να είναι για τη Ρωσία να συνεχίσει την προσάρτηση περιοχών που θεωρεί ιστορικά συνδεδεμένες με την χώρα.
- Κίνα - Επικρατεί αισιοδοξία παρά το ότι οι επιλογές που υπάρχουν είναι περιορισμένες. Οι επενδυτές έχουν αυτοπεποίθηση ότι οι Κινέζοι θα εφαρμόσουν κίνητρα για την κινεζική οικονομία. Ωστόσο η χαλάρωση των πιστωτικών συνθηκών δύσκολα θα μπορούσε να είναι ελκυστική πολιτική για τους κινέζους την ώρα που η δημοσιονομική κατάσταση πιέζει τις προσπάθειες διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
- Ιαπωνία - Η αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων ήταν ένα χτύπημα για μια οικονομία που έχει ήδη χάσει την ορμή της. Φαίνεται πιο πιθανό πλέον ότι η οικονομική αδυναμία θα αναγκάσει την ενίσχυση των κινήτρων, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε αδυναμία το γιεν.
- Αυστραλία - Τα οικονομικά δεδομένα δείχνουν ότι η οικονομία μπορεί να αλλάξει επί τα χείρω την πορεία της.
Φυσικά, σύμφωνα με τον Englander τα στοιχεία αυτά μπορεί να είναι για πολλούς επενδυτές τα "ψιλά γράμματα" για τη στρατηγική τους, ωστόσο μπορούν το καθένα ξεχωριστά και το καθένα μόνο να πυροδοτήσουν ένα άκρως αρνητικό ντόμινο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης