Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays - Oι αγορές αγνοούν τον κίνδυνο του δημοσίου χρέους στην Ευρωζώνη - Εσφαλμένη η μονομερής εστίαση στην ανάπτυξη

Barclays - Oι αγορές αγνοούν τον κίνδυνο του δημοσίου χρέους στην Ευρωζώνη - Εσφαλμένη η μονομερής εστίαση στην ανάπτυξη
Θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός νέου PSI στην Ευρωζώνη
Στο δρόμο της εξόδου από την κρίση βρίσκονται οι χώρες της Ευρωζώνης. Η έξοδος αυτή όμως έχει ένα περίεργο χαρακτηριστικό. Τα ευρωπαϊκά κράτη βγαίνουν από την κρίση, με πρωτοφανή υψηλά επίπεδα δημοσίου χρέους.
Τα ανωτέρω επισημαίνει η Barclays, σε νέα 25σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Euro Themes - Deleveraging with low inflation", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως υποστηρίζει η βρετανική τράπεζα, οι αγορές δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχες για τα επίπεδα του υπέρογκου δημοσίου χρέους των ευρωπαϊκών χωρών και για τους κινδύνους που αυτά γεννούν.
Στον αντίποδα, οι αφορές φαίνεται πως έχουν επικεντρωθεί στη δυναμική της ανάπτυξης που παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες, καθώς και στη δέσμευση της ΕΚΤ πως "θα κάνει ό,τι χρειαστεί", προκειμένου να θωρακιστεί η επιβίωση και η επόμενη μέρα του ευρώ.
Η Barclays χαιρετίζει τα μεταρρυθμιστικά προγράμματα που έχουν τεθεί σε ισχύ στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών.
Όπως εξηγεί, η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης είναι ικανές να στηρίξουν τις προοπτικές για την ανάπτυξη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ωστόσο δημιουργούν τις προϋποθέσεις εκείνες για την κλιμάκωση των αποπληθωριστικών πιέσεων.
Η βρετανική τράπεζα εκφράζει έντονες ανησυχίες για τη δυναμική του δημοσίου χρέους των ευρωπαϊκών κρατών, ωστόσο θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός νέου PSI στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης