Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Μια καλή χρονιά το 2014 για τα commodities - Στο επίκεντρο η Ουκρανία

tags :
Citigroup - Μια καλή χρονιά το 2014 για τα commodities - Στο επίκεντρο η Ουκρανία
Σε ασφαλή επενδυτικά καταφύγια κατευθύνονται οι επενδυτές
Σε μια καλή χρονιά για τα βασικά εμπορεύματα εξελίσσεται το 2014, καθώς η ουκρανική κρίση και η ξηρασία στη Βραζιλία, έστειλαν υψηλότερα τις τιμές των commodities, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.
Σχεδόν τα 2/3 εκ των 27 βασικών εμπορευμάτων που καταγράφουν οι αναλυτές της Citi, αύξησαν την αξία τους κατά τη διάρκεια του α΄τριμήνου του 2014, ενώ λιγότερα από δέκα σημείωσαν απώλειες.
Μετά από δύο χρόνια υποαπόδοσης, πλέον τα commodities είναι τα assets με τις καλύτερες αποδόσεις, σύμφωνα με τη Citigroup.
Η «πτήση» των επενδυτών σε ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, όπως ο χρυσός και η αύξηση των τιμών της ενέργειας, στον απόηχο της κρίσης στην Ουκρανία, βοήθησε τις τιμές βραχυπρόθεσμα.
Παράλληλα, αύξηση κατέγραψαν και οι τιμές των αγροτικών εμπορευμάτων, όπως ο καφές και η σόγια, λόγω της ξηρασίας που έπληξε τη Βραζιλία και άλλες μεγάλες χώρες – παραγωγούς.
«Κτηνοτροφία και γεωργία είναι οι «ατμομηχανές» της απόδοσης των εμπορευμάτων φέτος», σχολιάζουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Deutsche Bank.
Ωστόσο, οι αναλυτές Citi και Deutsche Bank, προειδοποιούν ότι οι τιμές εμπορευμάτων όπως τα σιτηρά και άλλων σπόρων, ενδεχομένως να αποδυναμωθούν, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ και της κρίσης στην Ουκρανία, η οποία προκαλεί ανησυχία για τις προμήθειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης