Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays - Το ράλι των αγορών θα διατηρηθεί έως τα τέλη του 2014 - Overweight για ευρωπαϊκές μετοχές και τράπεζες

Barclays - Το ράλι των αγορών θα διατηρηθεί έως τα τέλη του 2014 - Overweight για ευρωπαϊκές μετοχές και τράπεζες
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να επωφεληθούν από τη βελτίωση των εταιρικών κερδών εντός των επόμενων μηνών
Διατήρηση του ράλι των διεθνών αγορών έως τα τέλη του 2014 προβλέπει η Barclays, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρουσιάζει σε νέα ανάλυσή της, υπό τον τίτλο "A balanced portfolio still makes sense", την οποία εξασφάλισε το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα, οι μετοχές διεθνώς θα ολοκληρώσουν το τρέχον έτος με κέρδη, λαμβάνοντας στήριξη από δύο καταλύτες: Τη σταδιακή ισχυροποίηση των εταιρικών κερδών και τις ελκυστικές αποτιμήσεις.
Όπως, όμως, προειδοποιεί η Barclays, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα δεν αποκλείεται η bullish (αισιόδοξη) τάση για τις αγορές να περιοριστεί, ανοίγοντας τον δρόμο για βραχύβια διόρθωση.
Σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές μετοχές, παραμένουν ακόμη υποτιμημένες, επομένως η άνοδος θα συνεχιστεί. Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να επωφεληθούν από τη βελτίωση των εταιρικών κερδών εντός των επόμενων μηνών.
Εστιάζοντας στη συνέχεια η βρετανική τράπεζα στις αναδυόμενες αγορές, αναγνωρίζει πως οι φτωχές επιδόσεις και οι χαμηλές αποτιμήσεις αντανακλούν τη διατήρηση του negative (αρνητικού) σεναρίου.

Επενδυτικές συστάσεις της Barclays για τις μετοχές
- Δηλώνει overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές (πλην των βρετανικών) με σαφή προτίμηση στις αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας. Προτιμώμενοι κλάδοι τράπεζες και εμπορεύματα.
- Δηλώνει overweight για συγκεκριμένους τομείς της αμερικανικής αγοράς. Πρόκειται για τους κλάδους που ωφελούντα8ι άμεσα από την ισχυροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας, όπως η βιομηχανία και η τεχνολογία.

Επενδυτικές συστάσεις της Barclays για τα ομόλογα
- Δηλώνει neutral (ουδέτερη) για τους βραχυπρόθεσμους τίτλους και bearish (απαισιόδοξη) για τους μεσοπρόθεσμους.
- Λέει ναι στα αμερικανικά και βρετανικά ομόλογα, αλλά συστήνει short τοποθετήσεις στα γερμανικά bunds.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης