Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBS - Από το Grexit στο Grecovery - Ανοίγει ο δρόμος ελάφρυνσης του χρέους

tags :
RBS - Από το Grexit στο Grecovery - Ανοίγει ο δρόμος ελάφρυνσης του χρέους
Επιστρέφει στις αγορές η Ελλάδα
Η Ελλάδα ατενίζει πλέον την επιστροφή της στις αγορές και το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του χρέους της, μετά τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, αναφέρει σε σημερινή της έκθεση (19 Μαρτίου 2014)), με τίτλο «The Silver Bullet | From Grexit to Grecovery», η Royal Bank of Scotland.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της τράπεζας, η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, με τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να δηλώνει χθες ότι αυτό θα συμβεί πριν από τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.
Αναφερόμενη στις ελληνικής τράπεζες, η RBS εκτιμά ότι είναι σε θέση να καλύψουν τις απαιτούμενες κεφαλαιακές ανάγκες, καθώς η επενδυτική ζήτηση παραμένει ισχυρή.
Η δημοσιονομική προσαρμογή, βοηθά την Ελλάδα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, ωστόσο έχει και κοινωνικό κόστος, επισημαίνει η RBS.
Η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, στο 27,5%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Η συμφωνία με την τρόικα και η διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ενδεχομένως να κλείσει την «ψαλίδα» ανάμεσα στα δύο κόμματα.
Το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τον Αύγουστο, μέσω των χαμηλότερων επιτοκίων ή της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, θα μπορούσε να βοηθήσει περαιτέρω.
Η RBS εκτιμά ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή μιας μακράς περιόδου προσαρμογής, ωστόσο τουλάχιστον τα χειρότερα πέρασαν.
Η RBS παραμένει long για τις ελληνικές μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης