Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale - Τα stress tests το καλύτερο εργαλείο στα χέρια της ΕΚΤ - Παραμένει αδύναμη η πιστωτική επέκταση στην ευρωζώνη

Societe Generale - Τα stress tests το καλύτερο εργαλείο στα χέρια της ΕΚΤ - Παραμένει αδύναμη η πιστωτική επέκταση στην ευρωζώνη
Το 2014 θα είναι μια χρονιά μεταβλητότητας για τις τράπεζες
Ως τα καλύτερα εργαλεία στα χέρια της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την αντιμετώπιση του χρηματοοικονομικού κατακερματισμού και της επιστροφής στην ανάκαμψη, χαρακτηρίζει η Societe Generale τα stress tests και τον έλεγχο στην ποιότητα του ενεργητικού (AQR), στις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Όπως αναφέρει η γαλλική τράπεζα στην τριμηνιαία της έκθεση για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας (Global Economic Outlook), το 2014 θα είναι μια χρονιά μεταβλητότητας για τις τράπεζες, εν όψει της ανακοίνωσης των stress tests τον Οκτώβριο.
Δεδομένης της αναμενόμενης αναπροσαρμογής στις πιστωτικές συνθήκες, η πιστωτική επέκταση στην ευρωζώνη αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, μέχρι τα τέλη του γ΄τριμήνου του 2014.

Σύμφωνα με τον πίνακα 1, η ροή των νέων δανείων προς τις επιχειρήσεις παραμένει σε αρνητικά επίπεδα



Αυτό σημαίνει ότι η ανάκαμψη στις επενδύσεις θα παραμείνει στάσιμη, ενώ η ανάπτυξη είναι πιθανό να παραμείνει σε επίπεδα χαμηλότερα από τις πραγματικές της δυνατότητες.
Η Societe Generale, εντοπίζει σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, επισημαίνοντας ότι η πιστωτική ροή στις χώρες της περιφέρειας, παραμένει πολύ αδύναμη στην περιφέρεια, ενώ βρίσκεται σε καλύτερα επίπεδα στη Γερμανία και τη Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης