Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bruegel - Ποιά χώρα της ΕΕ και ποιες τράπεζες κινδυνεύουν από την κρίση στην Ουκρανία

Bruegel - Ποιά χώρα της ΕΕ και ποιες τράπεζες κινδυνεύουν από την κρίση στην Ουκρανία
Ποιος έχει τη μεγαλύτερη έκθεση στη Ρωσία
Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, με το ινστιτούτο Bruegel να αποτιμά την έκθεση της κάθε χώρας και των τραπεζών στη Ρωσία.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο Bruegel, η απάντηση της Ρωσίας στις κυρώσεις των Ευρωπαίων θα καθορίσουν τις επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διεθνούς Τράπεζας Διακανονισμών (BIS - Σεπτέμβριο 2013) οι απαιτήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών στη Ρωσία διαμορφώνοντα στα 156 δισ. δολάρια και των αμερικανικών σε λιγότερα από 40 δισ. δολάρια.
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η Γαλλία είναι η πιο εκτεθειμένη στη Ρωσία, με 51 δισ. δολάρια, έπεται η Ιταλία με 28,6 δισ. δολάρια, η Γερμανία με 23,7 δισ. δολάρια, η Μ. Βρετανία με 19 δισ., η Ολλανδία με 17,6 δισ. και η Σουηδία με 14 δισ.





Μεταξύ των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, σύμφωνα με τα στοιχεία της μονάδας Economist Intelligence Unit η Raiffeisen Bank και η UniCredit βρίσκονται σε κίνδυνο όσο κλιμακώνεται η κρίση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον πίνακα του Economist, οι 15 ευρωπαϊκές τράπεζες με τη μεγαλύτερη έκθεση στη Ρωσία (με βάση τα στοιχεία της 1η Οκτωβρίου 2013) είναι οι εξής:





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης