Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas – Overweight για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και τις τράπεζες

tags :
BNP Paribas – Overweight για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και τις τράπεζες
Οι επενδυτικές συστάσεις της BNP Paribas για την Ευρωζώνη
Συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας δηλώνει η BNP Paribas, παρακολουθώντας στενά κάθε νέα εξέλιξη που σημειώνεται επί ευρωπαϊκού εδάφους.
"Η Ευρωζώνη ανακάμπτει" παραδέχεται η επενδυτική τράπεζα, σε νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Global Strategy Outlook - Riding the Wave of Liquidity", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Οι αναλυτές της BNP Paribas αναγνωρίζουν τη σταδιακή ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, ωστόσο προειδοποιούν πως οι αποπληθωριστικές πιέσεις, όχι μόνο αυξάνονται, αλλά έχουν αρχίσει να κυριαρχούν το τελευταίο διάστημα στην Ευρωζώνη.
Εστιάζοντας στη δράση της ΕΚΤ η επενδυτική τράπεζα διαπιστώνει πως, παρά τους εντεινόμενους φόβους για την εμφάνιση αποπληθωρισμού, η κεντρική τράπεζα συνεχίζει να τηρεί στάση αναμονής, προτού αποφασίσει να υιοθετήσει κάποιο, νέο αντισυμβατικό μέτρο από τη φαρέτρα της για την ανάσχεση του φαινομένου.
Οι επενδυτικές συστάσεις της BNP Paribas για την Ευρωζώνη

- Περιφέρεια
Όσο η ανάπτυξη της περιφέρειας θα ισχυροποιείται, τόσο οι χώρες αυτές θα συνεχίζουν να ξεχωρίζουν και να υπεραποδίδουν έναντι των χωρών του ισχυρού ευρωπαϊκού Βορρά.

- Ευρώ
Εάν η ΕΚΤ δεν προχωρήσει στην επιβολή κάποιου αντισυμβατικού μέτρου για την ανάσχεση του κινδύνου του αποπληθωρισμού, το ευρώ θα συνεχίσει να παραμένει "πεισματικά" ισχυρό.

- Ευρωπαϊκές τράπεζες
Η BNP Paribas συνεχίζει να δίδει ψήφο εμπιστοσύνης στις ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς, όπως επισημαίνει, καταβάλλονται προσπάθειες για την εξυγίανση και ισχυροποίηση των ισολογισμών τους.
Τα επικείμενα stress tests της ΕΚΤ θα θωρακίσουν την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού των ευρωπαϊκών τραπεζών, αυξάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

- Ευρωπαϊκές μετοχές
Σύμφωνα με την BNP Paribas, η ευρωπαϊκή οικονομία ολοένα και ισχυροποιείται.
Μάλιστα οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζες τοποθετούν στο +1,4% την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2014, ένα γεγονός που, όπως εξηγούν, μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για την μετέπειτα πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών.
Ταυτόχρονα, κάθε κίνηση εξυπηρετικής πολιτικής από την πλευρά της ΕΚΤ στο προσεχές μέλλον επίσης θα δώσει κίνητρο για την άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών, με πρωταγωνιστή τον τραπεζικό κλάδο.
Τροχοπέδη στην άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών θα αποτελέσει τυχόν νέα κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης