Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale - Θα επιμείνει η αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενόψει του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Κριμαίας

Societe Generale - Θα επιμείνει η αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενόψει του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Κριμαίας
Η αποστροφή ρίσκου κυριαρχεί στις αγορές
Σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων οδηγούν τους επενδυτές οι εξελίξεις στην Ουκρανία, ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Κριμαίας, την Κυριακή 16 Μαρτίου.
Οι αγορές σε Ευρώπη κα Μόσχα δέχονται ισχυρές πιέσεις, ενώ η επικεφαλής οικονομολόγος της Societe Generale, Michala Marcussen, προειδοποιεί ότι θα επιμείνουν οι πιέσεις στις αγορές, ενόψει του δημοψηφίσματος για το μέλλον της Κριμαίας, σύμφωνα με το CNBC.
Χθες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,97%, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατά 1,28% και στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 1,01%. Στη Μόσχα ο Micex υποχώρησε 2,72% στις 1.272,43 μονάδες.
Το ρούβλι εξακολουθεί να χάνει έδαφος έναντι του δολαρίου, ενώ το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας, αναγκάστηκε να αναβάλει άλλη μια δημοπρασία ομολόγων που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης, λόγω των ακατάλληλων συνθηκών στις αγορές.
Την ίδια ώρα τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, κερδίζουν έδαφος, με τον χρυσό να ενισχύεται χθες στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4,5 μηνών, με άνοδο 1,51% στα 1.367 δολ/ουγγιά.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησε στο 2,7589% την Τετάρτη.
Από την αποστροφή ρίσκου δεν γλιτώνει ούτε και η Wall Street, με τον δείκτη – βαρόμετρο S&P 500 να απομακρύνεται από τα ιστορικά υψηλά, εν αναμονή των εξελίξεων στην Κριμαία.
Όπως σχολιάζει ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής της CMC Markets, οι ανησυχίες για την Ουκρανία δεν πρόκειται να διαλυθούν, την ώρα που οι Ευρωπαίοι φαίνονται αποφασισμένοι να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία, γεγονός που θα προκαλέσει την άμεση απάντηση του προέδρου Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης