Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America - Φούσκα οι ευρωπαϊκές μετοχές; - Η αδύναμη ανάπτυξη πρόβλημα της Ευρωζώνης

Bank of America - Φούσκα οι ευρωπαϊκές μετοχές; - Η αδύναμη ανάπτυξη πρόβλημα της Ευρωζώνης
Παρά την ευρωπαϊκή κρίση, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται
Αν και τα τελευταία 5 χρόνια η Ευρωζώνη βιώνει τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχουν διαγράψει μία εντυπωσιακή πορεία!
Ενδεικτικά, ο ευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 από το 2008 έως το 2014 έχει καταγράψει κέρδη σχεδόν 100%.
Παρά την ευρωπαϊκή κρίση και τα πακέτα διάσωσης σε χώρες όπως η Ελλάδα και Ιρλανδία, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένουν… «άθικτα».
Οι ελληνικές μετοχές, συνιστώντας την εξαίρεση του κανόνα, κατέγραψαν «βουτιά» -50% την εν λόγω περίοδο, σαφώς επηρεασμένες από τις ανησυχίες για την πιστωτική κατάσταση της χώρας αλλά και το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη.
Τι σηματοδοτεί όμως, η Bull Market για την Ευρωζώνη;
Αφενός, καταδεικνύεται η εμπιστοσύνη των αγορών στην ΕΚΤ και την ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία.
Οι αγορές επιδεικνύουν μία τυφλή εμπιστοσύνη στις προσπάθειες της Ευρωζώνης για ανάκτηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης.
Η πρόσφατη αναταραχή στην Ουκρανία βέβαια, έχει εγείρει ορισμένες ανησυχίες στις αγορές, οι οποίες αποτυπώνονται και στα χρηματιστήρια. Όμως, η επίμονα αργή ανάκαμψη συνιστά μεγαλύτερη πληγή για τις ευρωαγορές.
«Η οικονομική ανάπτυξη εξακολουθεί να αποτελεί το μεγάλο μειονέκτημα της Ευρώπης, καθώς δίχως ανάπτυξη και ρευστότητα δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω εκτίναξη των ευρωπαϊκών αγορών» προειδοποιεί ο Stewart Richardson, αξιωματούχος της RMG Wealth Management.
Παράλληλα, η Bank of America Merrill Lynch εφιστά την προσοχή για τις μετοχές – φούσκες, καθώς όπως επισημαίνει, εάν οι πιέσεις στις αναδυόμενες αγορές ενταθούν, τότε αναπόφευκτα οι μετοχές κυρίως, στην περιφέρεια, θα εκτιναχθούν σε μη πραγματικά επίπεδα…
Ένας ακόμα κίνδυνος σύμφωνα με την UBS, έγκειται στην έκθεση της Ευρώπης στις αναδυόμενες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης