Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Royal Bank of Scotland - Παρά τον αποπληθωριστικό κίνδυνο, ο Μario Draghi της ΕΚΤ παραμένει... άπραγος

tags :
Royal Bank of Scotland - Παρά τον αποπληθωριστικό κίνδυνο, ο Μario Draghi της ΕΚΤ παραμένει... άπραγος
«Ο αποπληθωρισμός αναμένεται να αποτελέσει τη σημαντικότερη πρόκληση του 2014»
Πληθαίνουν οι ανησυχίες για την απειλή του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη, καθώς στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, η ευρωτράπεζα δεν φάνηκε διατεθειμένη να προβεί σε ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβληματος.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Royal Bank of Scotland, η ΕΚΤ δεν αναμένεται να κάνει κάποια κίνηση για τη στήριξη της οικονομίας.
Ενώ ο Mario Draghi περιέγραψε τη ζώνη του ευρώ ως ένα νησί σταθερότητας, θα πρέπει να παραδεχτεί ότι η ευρωζώνη δεν είναι ούτε μια νησίδα ευημερίας και δημιουργίας θέσεων εργασίας.
Παρ 'όλα αυτά, η ΕΚΤ άφησε την πολιτική της αμετάβλητη, χωρίς να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην πορεία του πληθωρισμού, ο οποίος ενδεχομένως να υποχωρήσει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα το 2014.
«Ο αποπληθωρισμός αναμένεται να αποτελέσει τη σημαντικότερη πρόκληση του 2014», προειδοποιούν οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας. 
Τους τελευταίους 12 μήνες, ο πληθωρισμός έχει ήδη υποχωρήσει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό, όπως υπογραμμίζει η RBS, με την Ευρώπη να βρίσκεται στο επίκεντρο του κινδύνου καθώς ενισχύεται το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης