Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays - Η ουκρανική κρίση επιδεινώνει το οικονομικό outlook της υπερδύναμης... Ρωσίας

Barclays - Η ουκρανική κρίση επιδεινώνει το οικονομικό outlook της υπερδύναμης... Ρωσίας
Ο κίνδυνος μετάδοσης των προβλημάτων της Ρωσίας σε άλλες οικονομίες είναι πολύ μεγάλος, δεδομένης της ισχύος της ρωσικής οικονομίας
Τις ανησυχίες της για τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στο μέτωπο της ουκρανικής κρίσης εκφράζει η Barclays, σε νέα 17σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "The Russia-Ukraine conflict - Assessing the potential damage", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως αναφέρει η βρετανική επενδυτική τράπεζα, η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες. Οι ρωσικές ενέργειες στα στενά της Κριμαίας έχουν προκαλέσει την οξύτατη αντίδραση της Δύσης, αυξάνοντας την πιθανότητα επιβολής στοχευμένων οικονομικών και διπλωματικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.
Μπορεί οι εν λόγω κυρώσεις που εξετάζει η Δύση σε βάρος της Ρωσίας να είναι περιορισμένες, ωστόσο οι συνέπειες προς τη Μόσχα θα είναι σημαντικές. Το επενδυτικό κλίμα προς τη Ρωσία είναι σχεδόν βέβαιο πως θα επιδεινωθεί.
Όπως προσθέτει η Barclays, ο κίνδυνος μετάδοσης των προβλημάτων της Ρωσίας σε άλλες οικονομίες είναι πολύ μεγάλος, δεδομένης της ισχύος της ρωσικής οικονομίας. Μιας οικονομίας των 2,1 τρις δολαρίων που καταλαμβάνει την 6η θέση στον κατάλογο των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.
Σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα, το ανησυχητικό είναι το εξής: Πως η ρωσική οικονομία εμφάνισε ενδείξεις αδυναμίας πολύ πριν τα πρόσφατα γεγονότα που συνδέονται με την ουκρανική κρίση.
Τον τελευταίο καιρό η Ρωσία έγινε μάρτυρας των εξής γεγονότων που δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης: Διαρκής μείωση επενδύσεων και εκροή κεφαλαίων. Όλα αυτά αντανακλώνται απευθείας στην υποτίμηση του ρωσικού νομίσματος, αφού οι πιέσεις στο ρούβλι - τον τελευταίο καιρό - κρίνονται τουλάχιστον ασφυκτικές.
Κατά τη Barclays, το ενδεχόμενο μηδενικής ανάπτυξης της ρωσικής οικονομίας για το 2014 καθίσταται ολοένα και πιο πιθανό.
"Η ρωσο-ουκρανική κρίση έχει επιδεινώσει σε μεγάλο βαθμό το outlook της ρωσικής οικονομίας", προειδοποιούν οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας, μέσω της νέας αυτής έκθεσής τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης