Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Forbes - Δυναμική επάνοδος του Bill Gates μετά από 4 χρόνια - Πρώτος στη λίστα των πλουσιότερων για το 2013 με περιουσία 76 δισ. δολάρια

tags :
Forbes - Δυναμική επάνοδος του Bill Gates μετά από 4 χρόνια - Πρώτος στη λίστα των πλουσιότερων για το 2013 με περιουσία 76 δισ. δολάρια
Εκθρόνισε μετά από τέσσερα χρόνια από την πρώτη θέση τον Μεξικανό επιχειρηματία, Carlos Slim
Δυναμική επιστροφή για τον Bill Gates στην λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes, που  κατάφερε να καταλάβει ξανά την πρώτη θέση, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας.
O ιδιοκτήτης της Microsoft με συνολική περιουσία 76 δισ. δολάρια, εκθρόνισε από την πρώτη θέση τον Μεξικανό επιχειρηματία, Carlos Slim.
Ο Bill Gates αύξησε το 2013 κατά 9 δισ. δολάρια (από 67 δισ. σε 76 δισ. δολάρια) την περιουσία του κυρίως λόγω της αύξησης που σημείωσε η τιμή της μετοχής της Μicrosoft.
Αντίθετα η περιουσία του Slim υποχώρησε και έφτασε στα 72 δισ. δολάρια λόγω της πτώσης της αξίας των μετοχών της εξωρυκτικής εταιρίας Minera Frisco.
Aκολουθούν ο Armando Ortega με περιουσία 64 δισ. δολάρια, o Warren Baffet με περιουσία 58,2 δισ. δολάρια o Larry Ellison με περιουσία 48 δισ. δολάρια, κλείνοντας την πρώτη πεντάδα.
Η γυναικεία παρουσία είναι έντονη στη λίστα, αφού περιλαμβάνονται συνολικά 172 γυναίκες με πρώτη παρουσία αυτή της Christy Walton στην 9η θέση με περιουσία 36,7 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με το Forbes, στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων περιλαμβάνονται φέτος 1.645 άτομα, 268 περισσότερα σε σχέση με την περσινή χρονιά, αύξηση που είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.
Δεν είναι τυχαίο, επομένως, που η συνολική αξία της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια το τελευταίο δωδεκάμηνο, από 5,4 τρισ. δολάρια πέρυσι σε 6,4 τρισ. δολάρια φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης