Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank - O αδύναμος ρυθμός πιστωτικής επέκτασης προμηνύει δράση της ΕΚΤ

tags :
Danske Bank - O αδύναμος ρυθμός πιστωτικής επέκτασης προμηνύει δράση της ΕΚΤ
Σχεδόν σίγουρη η δράση της ΕΚΤ το Μάρτιο
Έτοιμη να δράσει «δηλώνει» η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενόψει και της επικείμενης συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής στις αρχές Μαρτίου.
Σύμφωνα με την Danske Bank, τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζονται αυξημένες ενδείξεις, που προμηνύουν την περαιτέρω δράση της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της δανέζικης τράπεζας, από τη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου έως και σήμερα, η ΕΚΤ εργάστηκε αρκετά  επί των εκτιμήσεων για τον πληθωρισμό έως το 2016. Βάσει των συγκεκριμένων εκτιμήσεων, η ΕΚΤ καλείται να λάβει αποφάσεις το Μάρτιο.
Μάλιστα, η Danske Bank επικαλείται τις δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου της ΕΚΤ, Peter Praet, σύμφωνα με τις οποίες, η αδυναμία στην αύξηση των τιμών επεκτείνεται και σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.
Υπό αυτό το πρίσμα, συνεχίζει η Danske Bank, είναι σχεδόν σίγουρο πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του αποπληθωρισμού.
Παράλληλα, εκτός του πληθωρισμού, υπάρχουν και άλλοι οικονομικοί παράγοντες που υποδηλώνουν την αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων από την ΕΚΤ. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνεται η αδύναμη πιστωτική επέκταση, καταλήγει η Danske Bank

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης