Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Δεν θα εκτραχυνθεί η σχέση Ρωσίας - Ουκρανίας παρά την ένταση

Citigroup - Δεν θα εκτραχυνθεί η σχέση Ρωσίας - Ουκρανίας παρά την ένταση
Πιο ευάλωτο το ευρώ με φόντο την κρίση στην Ουκρανία
Δεν αναμένει σημαντική επιδείνωση στις σχέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας η Citigroup, παρά τις εξελίξεις και την αυξημένη ένταση των τελευταίων ωρών.
Με αφορμή τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας σημειώνουν ότι η πρόσφατη κίνηση στην αγορά συναλλάγματος δείχνει μια αυξημένη ευαισθησία για το ευρώ.
Μια πιθανή εξήγηση αποτελεί η αρνητική επίδραση στην ανάπτυξης της Ευρωζώνης από ενδεχόμενη διαταραχή στην διάθεση φυσικού αερίου ή πετρελαίου, μέσω της Ουκρανίας.
Παράλληλα, αρνητική επίδραση ενδεχομένως να ασκήσουν και οι ζημιές που συνδέονται με το εμπόριο ή την έκθεση των τραπεζών σε γεωπολιτικούς κινδύνους.
Το ευάλωτο ευρώ, με φόντο την αυξημένη ένταση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, μπορεί να εκπλήξει όσους θεωρούν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ως ένα από τα πιο ελκυστικά επενδυτικά καταφύγια, σημειώνει η Citigroup.
Είναι γεγονός ότι το ευρώ έχει φανεί ιδιαίτερα ανθεκτικό τους τελευταίους μήνες, καθώς οι ξένοι επενδυτές που αποχωρούν από τις αναδυόμενες αγορές, επιστρέφουν στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, υπογραμμίζουν οι αναλυτές και εκτιμούν ότι παρά τις πιέσεις, η στήριξη θα συνεχιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης