Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πιθανή η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ το Μάρτιο – Καταλυτική η παρέμβαση του Mario Draghi

tags :
Πιθανή η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ το Μάρτιο – Καταλυτική η παρέμβαση του Mario Draghi
Aποκλειστικό δημοσίευμα του Οικονομικού Πρακτορείου Ειδήσεων της Γερμανίας
Πιθανή θεωρείται από τους αναλυτές, η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την προσεχή εβδομάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του MNI, ο περιορισμένος αντίκτυπος της προηγούμενης μείωσης των επιτοκίων αλλά και τα αμφιλεγόμενα εργαλεία που χρησιμοποιεί η κεντρική τράπεζα καθιστούν εξαιρετικά πιθανή τη λήψη περαιτέρω δράσης στην συνεδρίαση της 6ης Μαρτίου.
Στις σκέψεις των Ευρωπαίων τραπεζιτών υπάρχουν οι λύσεις της μείωσης του επιτοκίου αναχρηματοδότησης και καταθέσεων. Σημειώνεται πως το πρώτο βρίσκεται στο 0,25% και το δεύτερο, στο 0%.
Βέβαια, αρκετά μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ αντιτίθενται στις άνωθεν προτάσεις, θεωρώντας πως η πραγματική οικονομία της Ευρωζώνης έχει ήδη καταγράψει σαφή βελτίωση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του γερμανικού οικονομικού πρακτορείου, καταλυτικός ρόλος στο μέλλον της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, θα διαδραματίσει η γνώμη του επικεφαλής, Mario Draghi.
Τέλος, ο πληθωρισμός θα είναι ένας παράγοντας, ο οποίος θα δρομολογήσει εξελίξεις, καθώς παρά τις διαψεύσεις, ο κίνδυνος αποπληθωρισμού για την Ευρωζώνη είναι «ζωντανός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης