Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Ουκρανία από την Standard & Poor’s - Σε «CCC» υποβάθμισε το Κίεβο – «Ζωντανός» ο κίνδυνος χρεοκοπίας

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Ουκρανία από την Standard & Poor’s - Σε «CCC» υποβάθμισε το Κίεβο – «Ζωντανός» ο κίνδυνος χρεοκοπίας
Εντείνονται οι δημοσιονομικές πιέσεις
Νέο μήνυμα προς την Ουκρανία απέστειλαν οι οίκοι αξιολόγησης, καθώς ο Standard & Poor’s υποβάθμισε σήμερα το Κίεβο, εντείνοντας τις δημοσιονομικές πιέσεις προς την ουκρανική κυβέρνηση.
Ενόσω η πολιτική αναταραχή συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και η οικονομία διατρέχει σημαντικό κίνδυνο κατάρρευσης, η S&P υποβάθμισε σε «CCC» από «CCC+» προηγουμένως, την αξιολόγηση της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Παράλληλα, ο οίκος S&P διατήρησε το outlook σε «αρνητικό».
Σημειώνεται πως στις 21 Φεβρουαρίου του 2014, ο οίκος Standard & Poor’s υποβάθμισε σε «CCC» και την ουκρανική πιστοληπτική ικανότητα.

Fitch - Στα 28 δισ. δολ η έκθεση των ρωσικών τραπεζών στην Ουκρανία
Σημαντικούς κινδύνους για τις ρωσικές τράπεζες, λόγω της αυξημένης έκθεσής τους στην Ουκρανία, διαπιστώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.
Όπως υποστηρίζει σε νέα, σημερινή έκθεσή της η Fitch, η σημαντική έκθεση των ρωσικών τραπεζών στην Ουκρανία δεν αποκλείεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη φερεγγυότητά τους. H Fitch προειδοποιεί για αυξημένο πολιτικό και οικονομικό στρες, το οποίο δεν αποκλείεται να επηρέασει το outlook των ρωσικών τραπεζών.
Ωστόσο η Fitch διευκρινίζει πως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για υποβαθμίσεις των αξιολογήσεων των ρωσικών τραπεζών, εκτός κι αν αποδειχθεί πως η ρωσική κυβέρνηση δεν κατορθώσει να τους παράσχει στήριξη, αν αυτό καταστεί αναγκαίο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο οίκος αξιολόγησης, η συνολική έκθεση των ρωσικών τραπεζών στην Ουκρανία ανέρχεται στα 28 δισ. δολάρια. Πρόκειται για στοιχεία που παρουσίασε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin τον Νοέμβριο του 2013.
Οι πιο εκτεθειμένες ρωσικές τράπεζες στην Ουκρανία είναι, σύμφωνα με τη Fitch, οι εξής:
- Vnesheconombank
- Gazprombank
- VTB
Μικρότερη έκθεση στην Ουκρανία διαθέτουν οι:
- Sberbank
- Alfa Bank

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης