Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δημοσκόπηση της Bank of America Merrill Lynch – «Overweight» για την Ευρώπη και «underweight» για τις αναδυόμενες αγορές

Δημοσκόπηση της Bank of America Merrill Lynch – «Overweight» για την Ευρώπη και «underweight» για τις αναδυόμενες αγορές
Επιβραδύνεται ο ρυθμός επενδύσεων των funds
Τα funds διεθνώς αποφεύγουν να επενδύσουν στην επέκταση και τη διεύρυνση του ενεργητικού τους.
Τα άνωθεν απορρέουν από δημοσκόπηση της Bank of America Merrill Lynch, η οποία καταδεικνύει την απροθυμία των funds να επενδύσουν…
Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που διεξήχθη το Φεβρουάριο, η πλειονότητα των funs δηλώνει απρόθυμη να επενδύσει χρήματα, καθώς το 80% εξ αυτών αναμένει μία κατώτερου του αναμενομένου ανάπτυξη για το επόμενο έτος.
Το 69% των fund managers εμφανίζεται δυσαρεστημένο από το επίπεδο επενδύσεων, παρότι αυτό αυξήθηκε από το 4,6% τον Ιανουάριο στο 4,8% το Φεβρουάριο.
Παράλληλα, η πλειονότητα των funds αποφεύγει τις τοποθετήσεις στις αναδυόμενες αγορές, καθώς αυτές συνιστούν το νούμερο ένα κίνδυνο για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Βέβαια, η αποστροφή των επενδυτών προς τις αναδυόμενες αγορές, συντελεί στην ανάδειξη των τραπεζών και της… Ευρώπης σε ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.
Το 28% των funds δηλώνει overweight για τις τραπεζικές μετοχές. Σημειώνεται πως το αντίστοιχο ποσοστό τον Ιανουάριο άγγιζε μετά βίας το 16%.
Παράλληλα, το 40% δηλώνει overweight για την Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές μετοχές.
Η έρευνα έλαβε χώρα με την συμμετοχή 222 fund managers.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης