Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Απίστευτη απρέπεια από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ – «Η Μακεδονία θα αλλάξει όνομα, όταν η κόρη του Βενιζέλου γίνει Μις Κόσμος!»

Απίστευτη απρέπεια από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ – «Η Μακεδονία θα αλλάξει όνομα, όταν η κόρη του Βενιζέλου γίνει Μις Κόσμος!»
Αντιδράσεις για το απρεπές και προσβλητικό σχόλιο
Λάδι στη φωτιά ρίχνει η ΠΓΔΜ, καθώς μέλος σκοπιανής κυβέρνησης προέβη σε ένα προσβλητικό και απρεπές σχόλιο εις βάρος του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΠΓΔΜ, Γιόβαν Αντόνοφσκι, σε ανάρτηση του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, προέβη στο εξής ανάρμοστο σχόλιο: Μήνυμα για τον Βενιζέλο: Η Μακεδονία θα αλλάξει το όνομα της, όταν η κόρη σου γίνει Μις Κόσμος!»
Σημειώνεται πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επισκεφθεί στις 18 Φεβρουαρίου τη γειτονική χώρα, στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. και των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ.
Βέβαια, το ατόπημα του κυβερνητικού στελέχους έτυχε των αρνητικών αντιδράσεων μέρος του Τύπου, με την «Utrinski Vesnik» να κάνει λόγο για «γκάφα» του Γιόβαν Αντόνοφσκι και απόπειρα προσβολής της εμφάνισης της κόρης του Έλληνα αξιωματούχου.
Στο ίδιο μήκος σχήματος και η «Sloboden Pecat», η οποία υπογραμμίζει πως το κλίμα που διαμορφώνεται στην ΠΓΔΜ ενόψει της επίσκεψης Βενιζέλου «δεν είναι και τόσο εποικοδομητικό».
«Παραμένει ασαφές τι ανάγκασε τον Αντόνοφσκι να προβεί σε αυτό το βήμα, καθώς αρχικά απαντούσε με μεγάλη αυτοπεποίθηση στα σχόλια χρηστών, που καταδίκαζαν το post του. Χθες, όμως, ούτε η κυβέρνηση, ούτε το VMRO-DPMNE θέλησαν να απαντήσουν στο ερώτημα εάν καταδικάζουν και εάν θα επιβάλουν κυρώσεις στον υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, το δημοσίευμα.
Μιλώντας στο Τύπο της γειτονικής χώρας, ο πρώην πρέσβης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, Νάνο Ρούζιν διαμήνυσε πως η κυβέρνηση έχει «χάσει τον μπούσουλα
«Η σκοπιανή κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να δημιουργεί περαιτέρω ένταση στις σχέσεις με τον νότιο γείτονα, αλλά να αναζητά τρόπους να τις βελτιώσει. Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να γίνει δεκτός με υψηλό πολιτικό πολιτισμό, με τις καλύτερες συνθήκες, χωρίς ρεβανσιστικό και επιθετικό λεξιλόγιο. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι τέτοιο» εξήγησε ο Νάνο Ρούζιν.
Να σημειωθεί βέβαια, πως ο κυβερνητικός Τύπος διατηρεί σιγήν ιχθύος για το φλέγον ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης