Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times – «Σημαία» των ακροδεξιών κομμάτων η… Ελβετία – Έξι χώρες της Ε.Ε. επιδιώκουν τον περιορισμό των Ευρωπαίων μεταναστών

Financial Times – «Σημαία» των ακροδεξιών κομμάτων η… Ελβετία – Έξι χώρες της Ε.Ε. επιδιώκουν τον περιορισμό των Ευρωπαίων μεταναστών
Υπό δίωξη οι Ευρωπαίοι μετανάστες!
Σε... σημαία των ακροδεξιών και λαϊκιστών κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει καταστεί η περίπτωση της Ελβετίας, η οποία αποφάσισε δια δημοψηφίσματος, να  περιορίσει την εισροή μεταναστών από τις χώρες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, μέχρι στιγμής τουλάχιστον 6 ακροδεξιά ευρωπαϊκά κόμματα προηγούνται στις εθνικές δημοσκοπήσεις ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου. Ο εν λόγω αριθμός ωστόσο, ενδέχεται να μεγεθυνθεί εξαιτίας των εξελίξεων στην Ελβετία, καθώς αρκετά λαϊκιστικά κόμματα επιχειρούν να εισαγάγουν το ελβετικό «μοντέλο» και στη δική τους χώρα.
Αρκετά αντι-ευρωπαϊκά κόμματα, όπως αυτό της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Δανίας, επιδιώκουν την διεξαγωγή ανάλογων δημοψηφισμάτων.
Ενδεικτικά, η Marine Le Pen, επικεφαλής του υπερεθνικιστικού «Εθνικού Μετώπου» ξεκίνησε διαδικτυακή καμπάνια για τη συλλογή υπογραφών, προκειμένου να προωθηθεί ένα ανάλογο δημοψήφισμα, που θα «μπλοκάρει» την εισροή μεταναστών στη Γαλλία.
«Η Γαλλία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις εξελίξεις στην Ελβετία και να διεκδικήσει ένα ανάλογο δημοψήφισμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το «Εθνικό Μέτωπο».
Παρόμοια εγχειρήματα λαμβάνουν χώρα στην Ολλανδία και την Αυστρία με το «Κόμμα της Ελευθερίας», στη Δανία με το «Λαϊκό Κόμμα», στην Ιταλία με τη «Λίγκα του Βορρά» και στη Σουηδία με το «Δημοκρατικό Κόμμα».
Ο γνωστός στην Ελλάδα για την λεκτική επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, Nigel Farage, επικεφαλής του βρετανικού «Ανεξάρτητου Κόμματος» χαιρέτισε το αποτέλεσμα του ελβετικού δημοψηφίσματος, ενώ στην Νορβηγία, η οποία βρίσκεται εκτός Ε.Ε., έχει ήδη προαναγγελθεί η διεξαγωγή ανάλογης ψηφοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης