Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays - Το φάντασμα του αποπληθωρισμού πλανάται πάνω από την Ευρωζώνη - Πουλήστε ευρώ

Barclays - Το φάντασμα του αποπληθωρισμού πλανάται πάνω από την Ευρωζώνη - Πουλήστε ευρώ
Τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 0,6%, προβλέπει η βρετανική τράπεζα
Το φάντασμα του αποπληθωρισμού εξακολουθεί να πλανάται πάνω από την Ευρωζώνη, προειδοποιεί η Barclays και συμβουλεύει τους επενδυτές να πουλήσουν ευρώ, ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα τoν Μάρτιο.
Οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας, εκτιμούν ότι παρά τη μικρή άνοδο του πληθωρισμού τον Ιανουάριο στο 0,8%, η καθοδική τάση παραμένει και αναμένεται να υποχωρήσει στο 0,6% τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με την Barclays, αν η ΕΚΤ αποτύχει να απαντήσει με την πολιτική της τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, διακινδυνεύει να υποστεί η Ευρωζώνη τις συνέπειες του αποπληθωρισμού και στα πραγματικά επιτόκια.
Αν η ΕΚΤ διαπράξει ένα λάθος στην πολιτική της, αυτό θα αποτελέσει μια βραχυπρόθεσμη πρόκληση για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου.
Ως εκ τούτου, η Barclays εντοπίζει μια καλή ευκαιρία για σορτάρισμα στην ισοτιμία ευρώ –δολαρίου, ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ τον Μάρτιο.
Η βρετανική τράπεζα διατηρεί τη short θέση της για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, με σύσταση διαπραγμάτευσης στα 1,3670 – 1,3800 και στόχο τα 1,34.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης