Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΙΝG και Societe Generale περιγράφουν τη νέα τάξη πραγμάτων στην Ευρωζώνη - Ανακάμπτει ο Νότος, αποδυναμώνεται ο Βορράς και στη μέση η Γερμανία

ΙΝG και Societe Generale περιγράφουν τη νέα τάξη πραγμάτων στην Ευρωζώνη - Ανακάμπτει ο Νότος, αποδυναμώνεται ο Βορράς και στη μέση η Γερμανία
Στη μέση βρίσκεται η Γερμανία που ακολουθεί τη δική της πορεία...
Σοβαρές επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη διατηρούν ολοένα και περισσότεροι αναλυτές.
Σήμερα Παρασκευή ανακοινώνονται τα στοιχεία για το ευρωπαϊκό ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου του 2013, με τους αναλυτές να προειδοποιούν για μια εξαιρετικά αδύναμη και ανομοιογενής ανάκαμψη. Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις, το ευρωπαϊκό ΑΕΠ θα σημειώσει ανάπτυξη περί το +0,2% για το τελευταίο τρίμηνο του 2013.
"Μια ανάπτυξη της τάξης του +0,2% εναρμονίζεται πλήρως με το βασικό σενάριο για ήπια ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας", δηλώνει ο Apolline Menut, κορυφαίος αναλυτής της Barclays.
"Τα πρόσφατα αδύναμα στοιχεία για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής έχουν μετριάσει ελαφρώς το κλίμα αισιοδοξίας", επισημαίνει από την πλευρά του ο Carsten Brzeski, γνωστός οικονομολόγος της ING. "Τα καλά νέα για την Ευρωζώνη είναι πως η ανάκαμψη συνεχίζεται. Τα κακά νέα είναι πως η ανάκαμψη αυτή παραμένει αδύναμη", προσθέτει.
"Είναι δεδομένο πως η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα παραμείνει αδύναμη", σχολιάζουν - στο ίδιο μήκος κύματος - και οι αναλυτές της Societe Generale.
"Με όρους ανάπτυξης, το χάσμα παραμένει ανάμεσα στις ισχυρές χώρες του Βορρά και στις αδύναμες του Νότου. Το χάσμα όμως σταδιακά μειώνεται...", εκτιμά ο Menut της Barclays.
"Tα στοιχεία της Παρασκευής για το ευρωπαϊκό ΑΕΠ θα μας δώσουν μια ιδέα για το πως (και εάν) προχωρά η διαδικασία εξισορρόπησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η περιφέρεια ανακάμπτει, χώρες του Βορρά αποδυναμώνονται και στη μέση βρίσκεται η Γερμανία...", προσθέτει ο Brzeski της ING. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης