Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays - Τέσσερα διαγράμματα θα οδηγήσουν τους επενδυτές στις αναδυόμενες αγορές

tags :
Barclays - Τέσσερα διαγράμματα θα οδηγήσουν τους επενδυτές στις αναδυόμενες αγορές
Οι επενδυτές δεν θα πρέπει να φοβούνται
Στο ερώτημα εάν οι αναδυόμενες αγορές αποτελούν ευκαιρία ή μία ακόμη παροιμιώδες πτώση στην ιστορία, απαντούν οι αναλυτές της Barclays, συστήνοντας μάλιστα στους επενδυτές να μην φοβούνται να τοποθετηθούν σε μετοχές όπως η Gazprom και η Sberbank στη Ρωσία, ή η China Shipping Development στην Κίνα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές Dennis Jose, Ian Scott και Joao Toniato, οι αναδυόμενες αγορές θα μπορούσαν να είναι μια αρεστή επενδυτική περιοχή.
ήδη έχουν τιμωρηθεί από τους επενδυτές, με χαμηλές επιδόσεις σχεδόν κατά 35% σε σχέση με τις ανεπτυγμένες περιοχές από τον Νοέμβριο του 2010, ήτοι πολύ χειρότερα από ό,τι θα ανέμενε κανείς σε σχέση με την κερδοφορία των επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι αναλυτές συνιστούν έκθεση στις μετοχές των αναδυόμενων οικονομιών.
Έτσι οι αναλυτές της Barclays, οι οποίοι συστήνουν overweight για τις αναδυόμενες αγορές παραθέτουν ορισμένα στοιχεία με βάση τα παρακάτω διαγράμματα.
Πρώτον, η αποτίμηση των αναδυόμενων αγορών φαίνεται πιο φθηνή σε σχέση με τον δείκτη τιμή μετοχής προς ίδια κεφάλαια (PBR):



Για να διαφανεί η ελκυστική αποτίμηση, η Barclays χρησιμοποιεί και το δείκτη PE, την απόδοση κερδών:



Ακόμα δεν έχεται πειστεί; Διαλέξτε το αγαπημένο μέτρο αποτίμησης, αναφέρει η Barclays:



Οι στρατηγοί αναλυτές κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι οι χρόνοι των εκροών από τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια των αναδυόμενων αγορών δίνουν μια καλή ευκαιρία για να αγοράσει κανείς, απορρίπτοντας τις συνδέσεις με τις αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ.
Όπως πάντα όμως, μια επένδυση έχει και από μερικά αντεπιχειρήματα, τα οποία είναι εύκολο να κατασκευαστούν.
Ένα παράδειγμα είναι η χρονολογική σειρά του μελλοντικού premium στο δείκτη PE των ανεπτυγμένων μετοχών (δηλαδή το ΡΕ των αναπτυγμένων μείον το ΡΕ των αναδυόμενων αγορών):




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης