Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times – Μatteo Renzi… η ελπίδα της Ιταλίας ή ο Berlusconi της Αριστεράς;

Financial Times – Μatteo Renzi… η ελπίδα της Ιταλίας ή ο Berlusconi της Αριστεράς;
Mεγάλες οι προσωπικές φιλοδοξίες του 39χρονου Σοσιαλδημοκράτη
Ως τη μοναδική ελπίδα για την Ιταλία χαρακτηρίζουν οι Financial Times, τον 39χρονο πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Matteo Renzi.
Με την Ιταλία να διανύει μία ακόμα πολιτική κρίση και την πολιτική αβεβαιότητα να διατηρείται στο προσκήνιο, ο νέος επικεφαλής του κεντροαριστερού κόμματος εμφανίζεται ως ο πλέον κατάλληλος να ηγηθεί  της Ιταλίας.
Ο 39χρονος κεντροαριστερός πολιτικός διαθέτει αυτή τη στιγμή, το ισχυρότερο ρεύμα μεταξύ των Ιταλών πολιτικών. Ήδη έχει δρομολογήσει ποικίλες μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή στο εκλογικό σύστημα και την αγορά εργασίας. Παράλληλα, εφόσον καταφέρει να απεμπολήσει τον Enrico Letta και αναρριχηθεί στην πρωθυπουργία, έχει δεσμευτεί για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών αλλά και για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
Πέραν των φιλοδοξιών που διαθέτει για τη χώρα, ο Matteo Renzi διατηρεί ισχυρές προσωπικές φιλοδοξίες…
Αυτό τον καθιστά ικανό να αμφισβητεί ευθέως τις συμβιβαστικές λύσεις στα ιταλικά και ευρωπαϊκά προβλήματα. Απορρίπτει και τις δύο όψεις του νομίσματος, επιτιθέμενος για παράδειγμα και στην αριστερά αλλά και στη δεξιά, και στους εργοδότες αλλά και στους εργαζόμενους.
Βέβαια, οι μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει να πραγματώσει «κοστίζουν» αρκετά και ως εκ τούτου, αναμένεται να επιφέρουν μία κωλυσιεργία στην τακτοποίηση των δημοσιονομικών της Ιταλίας. Εξάλλου κάτι ανάλογο συνέβη και στη Γερμανία επί της εποχής του Gerhard Schroder.
Ωστόσο, αρκετοί πολιτικοί αναλυτές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τον Matteo Renzi. Ορισμένοι μάλιστα, δεν διστάζουν να τον χαρακτηρίσουν ως τον Berlusconi της… Αριστεράς!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης