Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse - Αρνητικό το μακροπρόθεσμο momentum για τον χρυσό παρά το τρέχον ράλι - Βέβαιη η πτώση στα 1.000 δολάρια το 2014

Credit Suisse - Αρνητικό το μακροπρόθεσμο momentum για τον χρυσό παρά το τρέχον ράλι - Βέβαιη η πτώση στα 1.000 δολάρια το 2014
Η άνοδος των μετοχών θα συνεχιστεί
"Να κρατούν μικρό καλάθι", σε ό,τι αφορά την πορεία του χρυσού, συστήνει προς τους επενδυτές η Credit Suisse.
Μπορεί το πολύτιμο μέταλλο να ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το 2014 και να φλερτάρει με υψηλά τριών μηνών, ωστόσο η Credit Suisse εμφανίζεται εξαιρετικά επιφυλακτική, διαμηνύοντας πως δεν θα πρέπει να υπερεκτιμάται η πορεία των τιμών του χρυσού.
"Ο χρυσός δεν αποκλείεται να υποχωρήσει στα επίπεδα των 1.000 δολαρίων ανά ουγγιά το 2014", προειδοποιεί ο Tom Kendall, επικεφαλής αναλυτής της Credit Suisse.
Όπως εξηγεί, δεν αποκλείεται ο χρυσός να κινηθεί ανοδικά στις επόμενες συνεδριάσεις, ωστόσο το γενικότερο momentum μαρτυρά το αντίθετο: Το ράλι των τιμών του πολύτιμου μετάλλου μοιάζει να εξαντλείται.
"Μια πτώση των τιμών του χρυσού στα 1.000 δολάρια ανά ουγγιά κρίνεται ρεαλιστικό σενάριο κάποια στιγμή εντός του τρέχοντος έτους", προσθέτει ο Kenball.
Να σημειωθεί εδώ πως τα συμβόλαια του χρυσού τελευταία φορά που άγγιξαν τα επίπεδα των 1.000 δολαρίων ήταν το 2009.
Κατά τον Kendall, οι μετοχές θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία εντός του 2014, εν μέσω προσδοκιών για περαιτέρω ισχυροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας. Οι εξελίξεις αυτές, συνεχίζει ο αναλυτής, θα στρέψουν μακριά από τον χρυσό το επενδυτικό ενδιαφέρον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης