Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Forbes - Επικίνδυνη ανοησία η απαγόρευση του προγράμματος ομολόγων της ΕΚΤ

tags :
Forbes - Επικίνδυνη ανοησία η απαγόρευση του προγράμματος ομολόγων της ΕΚΤ
Η πρωταρχική αποστολή της ΕΚΤ είναι μια και επί τούτου δεν χωράει καμία αμφιβολία - Η θωράκιση του ευρώ
Στο μικροσκόπιο του Forbes μπαίνει η πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου να παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το μείζον θέμα νομιμότητας (ή μη) του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ (ΟΜΤ).
Όπως επισημαίνει το περιοδικό, το θέμα νομιμότητας (ή μη) του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την απαρχή της δημιουργίας του, τον Αύγουστο του 2012. Από την πρώτη κιόλας μέρα, η ΕΚΤ δεν σταματά να διαμηνύει πως το ΟΜΤ εντάσσεται εντός της νομισματικής της πολιτικής, χωρίς να παραβιάζει τα όρια της αποστολής της.
Σύμφωνα με το Forbes, η πρωταρχική αποστολή της ΕΚΤ είναι μια και επί τούτου δεν χωράει καμία αμφιβολία. Η ΕΚΤ πρέπει να προστατεύει το ευρώ. Όσοι επιμένουν πως η πρωταρχική αποστολή της ΕΚΤ είναι η διατήρηση της σταθερότητας των τιμών λένε ανοησίες... Χωρίς το ευρώ, η ΕΚΤ δεν έχει σκοπό, δεν έχει στόχο. Η σταθερότητα των τιμών είναι ζήτημα δευτερευούσης σημασίας. Η σταθερότητα των τιμών θα καταστεί βασική προτεραιότητα, όταν το μέλλον του ευρώ είναι ασφαλές, είναι διασφαλισμένο. Το πρόγραμμα της ΕΚΤ, το ΟΜΤ, ακόμη κι αν δεν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ, είναι σε θέση να διασφαλίσει ένα σταθερό ευρώ.
"Η αμφισβήτηση του ΟΜΤ είναι μια επικίνδυνη ανοησία", σπεύδει να διαμηνύσει το περιοδικό. "Η υπονόμευση της ΕΚΤ και της δράσης της είναι μια ξεκάθαρη ανοησία", προσθέτει το Forbes.
"Mακάρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να μην λάβει υπόψιν του τις γερμανικές αιτιάσεις και απόψεις. Μακάρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να επιβεβαιώσει το δικαίωμα της ΕΚΤ να ασκεί τη νομισματική της πολιτική, με στόχο το συμφέρον του ευρώ. Κάθε άλλη κρίση θα είναι ανόητη και δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε άτακτη διάλυση της Ευρωζώνης. Οι Γερμανοί παίζουν με τη φωτιά...", προειδοποιεί το Forbes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης