Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale - Ξανά προς την ύφεση οδεύει η παγκόσμια οικονομία - Aντιμέτωπες με τον χειρότερο εφιάλτη τους οι αγορές!

Societe Generale - Ξανά προς την ύφεση οδεύει η παγκόσμια οικονομία - Aντιμέτωπες με τον χειρότερο εφιάλτη τους οι αγορές!
Πριν από δύο χρόνια ήταν τα εμπορεύματα που δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο τους για την επιστροφή στο όνειρο! Τώρα είναι η ώρα των μετοχών
Aντιμέτωπες... με τον χειρότερο εφιάλτη τους βρίσκονται οι διεθνείς αγορές, όπως προειδοποιεί ο Albert Edwards, κορυφαίος αναλυτής της Societe Generale και γνωστός για τις απαισιόδοξες (bearish) προβλέψεις που συνηθίζει να διατυπώνει.
Σύμφωνα με τον Edwards, η παγκόσμια οικονομία οδεύει ξανά προς την ύφεση, με τις αποτιμήσεις των μετοχών να είναι έτοιμες να υποχωρήσουν σε πολυετή χαμηλά...
"Οι διεθνείς αγορές μόλις ξύπνησαν από ένα όνειρο που νόμιζαν ότι θα διαρκέσει για πάντα... Αλλά όχι, ο εφιάλτης επιστρέφει", περιγράφει με εξαιρετικά γλαφυρό τρόπο ο αναλυτής της Societe Generale.
Όπως εκτιμά, η μείωση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από την αμερικανική Fed συνιστά στην πραγματικότητα μια "σύσφιξη" της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ, παρά τις αιτιάσεις των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας περί του αντίθετου.
Κατά τον Edwards, αυτή η νομισματική σύσφιξη καλλιεργεί τους σπόρους της... επόμενης μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης.
"Πριν από δύο χρόνια ήταν τα εμπορεύματα που δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο τους για την επιστροφή στο όνειρο! Τώρα είναι η ώρα των μετοχών!", σπεύδει να επισημάνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης