Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays - Συστήνει τον ευρωπαϊκό Νότο - Βλέπει άνοδο +20% στις τραπεζικές μετοχές

Barclays - Συστήνει τον ευρωπαϊκό Νότο - Βλέπει άνοδο +20% στις τραπεζικές μετοχές
Αύξηση 12% στα εταιρικά κέρδη στην Ευρωζώνη προβλέπει η βρετανική τράπεζα
"Να έχουν πίστη στα θεμελιώδη μεγέθη της ευρωπαϊκής οικονομίας", συστήνει στη διεθνή επενδυτική κοινότητα η Βarclays, προτρέποντας για συνέχιση των τοποθετήσεων στις ευρωπαϊκές αγορές, παρά την αδυναμία του τελευταίου διαστήματος.
"Μην αποστρέφεστε την Ευρωζώνη", υποστηρίζουν οι αναλυτές της βρετανικής επενδυτικής τράπεζας, στη νέα 12σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Εuropean Equity Strategy - Keep Faith in the Fundamentals", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.

Τα οικονομικά μεγέθη της Ευρωζώνης προκαλούν (θετική) έκπληξη





Όπως επισημαίνει η Barclays, η επιστροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας στην ανάπτυξη συνιστά μια πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που μπορεί κάλλιστα να δικαιολογήσει και μια ταυτόχρονη άνοδο των εταιρικών κερδών, γεγονός που θα δώσει νέα ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Προσδοκίες για ανάπτυξη των εταιρικών κερδών στην Ευρωζώνη




"Για τον λόγο αυτό παραμένουμε θετικοί (positive) για τις ευρωπαϊκές μετοχές", τονίζουν οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας και διαμηνύουν "αν και ο χρόνος αποτελεί τον καλύτερο σύμβουλο επενδύσεων, το γενικό συμπέρασμα είναι ένα... επενδυτές διατηρήστε την πίστη σας στην Ευρωζώνη".
Πιο συγκεκριμένα, η Barclays προβλέπει αύξηση 12% στα εταιρικά κέρδη του 2014 και άνοδο τουλάχιστον 20% για τις μετοχές του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού κλάδου. Η άνοδος της τάξης του 20% για τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές έχει και εξήγηση: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες κινούνται στη σωστή κατεύθυνση σε ό,τι αφορά τη μείωση των προβλέψεων για προβληματικά δάνεια...

Οι τιμές στόχοι της Barclays για τους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες




"Παραμένουμε overweight για τις ευρωπαϊκές τράπεζες", δηλώνει, με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό, η βρετανική επενδυτική τράπεζα.
Η Barclays δηλώνει ξεκάθαρα την αισιοδοξία της για την περαιτέρω ισχυροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, χαιρετίζοντας τη σταδιακή ανάκαμψη της μεταποίησης και τη μείωση του εργατικού κόστους σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης.
Η βρετανική τράπεζα όμως δεν σταματά εδώ. Εστιάζοντας στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, προβλέπει πως έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν τις καλύτερες αποδόσεις κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης