Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays – Bλέπει ράλι στις μετοχές των τουρκικών τραπεζών – Ελκυστικές οι αποτιμήσεις

tags :
Barclays – Bλέπει ράλι στις μετοχές των τουρκικών τραπεζών – Ελκυστικές οι αποτιμήσεις
Κατά 55% σε όρους δολαρίου έχουν υποχωρήσει οι τουρκικές τράπεζες
(upd)Κόντρα στο ρεύμα των αναλυτών, η Barclays βλέπει να ξεκινά ράλι για τις τουρκικές τραπεζικές μετοχές.
Στην 28σέλιδη έκθεση της με τίτλο "Turkish banks - Down 55% in USD, time to add?" (τουρκικές τράπεζες - Χαμηλά κατά 55% σε όρους δολαρίου, ώρα για αγορά;), θεωρεί ότι οι μέρες της υποαπόδοσης των τουρκικών τραπεζών μπορεί να είναι πίσω μας.
Από τον Μάιο του 2013 στο αποκορύφωμά τους  οι τουρκικές τράπεζες έχουν υποχωρήσει κατά 55% σε όρους δολαρίου, ενώ έχουν τις χαμηλότερες επιδόσεις σε σύγκριση με τους άλλους κλάδους των αναδυόμενων οικονομιών.
Η επιθετική κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει το βασικό επιτόκιο κατά 425 μονάδες βάσης στο 12% (7,75% προηγουμένως), μπορεί τελικά να κάμψει τις ανησυχίες των επενδυτών και να σταθεροποιήσει την τουρκική λίρα.
Έτσι οι τρέχουσες αποτιμήσεις φαίνονται ελκυστικές, ωστόσο θα χρειαστεί να δούμε τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας για να εξαχθούν σαφή συμπεράσματα και εκτιμήσεις για τις αποδόσεις που επιφυλάσσει ο τουρκικός τραπεζικός κλάδος.
Είναι αναμφισβήτητο ότι η βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη αναπόφευκτα θα αποδυναμώσει την ποιότητα του ενεργητικού του κλάδου.
Η αποδυνάμωση της τουρκικής λίρας το τελευταίο διάστημα και τα υψηλότερα επιτόκια θα καταστήσουν  πιο ευάλωτους τους δανειολήπτες.
Ωστόσο, όπως σημειώνει, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας του κλάδου, παρά το γεγονός ότι έχει υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια, παραμένει ισχυρός και αποτελείται κυρίως από κεφάλαια πρώτης διαβάθμισης (Tier-1).

Οι τιμές στόχοι που δίνει η Barclays για τις τραπεζικές μετοχές:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης