Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiro Sovereign Strategy - Θύμα του sell off των αναδυόμενων οικονομιών η Ελλάδα

tags :
Spiro Sovereign Strategy - Θύμα του sell off των αναδυόμενων οικονομιών η Ελλάδα
Ισχυρές πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα από το μαζικό selloffτων επενδυτών
Θύμα του μαζικού selloff στις αναδυόμενες οικονομίες «πέφτει» η Ελλάδα, η οποία δέχεται ισχυρές πιέσεις από τις μετακινήσεις των επενδυτών σε ασφαλέστερα επενδυτικά «καταφύγια».
Σύμφωνα με τον Nicholas Spiro, επικεφαλής του Spiro Sovereign Strategy, η Ελλάδα δέχεται ισχυρότερες πιέσεις έναντι των έτερων ευρωπαϊκών κρατών, που υπάγονται σε πακέτα διάσωσης.
Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου εκτινάσσεται σε υψηλό έτους, καθώς βρίσκεται στο 8,571% ενώ του πορτογαλικού υποχωρεί κατά 1,27% στο 5,033%.
«Το μαζικό selloff επιδρά περισσότερο στις αδύναμες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και στις οικονομίες που συνδέονται άρρηκτα με τις αναδυόμενες αγορές» εξηγεί ο Nicholas Spiro.
Εκ μέρους της RIA Capital Markets, ο Nick Stamenkovic συμπληρώνει τα εξής: Τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών. Η έλλειψη ρευστότητας των ελληνικών ομολόγων συνιστούν αρνητικό παράγοντα, καθώς οι επενδυτές διεθνώς καταφεύγουν σε ασφαλείς τοποθετήσεις, συρρικνώνοντας την έκθεσή τους σε υψηλού ρίσκου assets.  
Παρά το δυσοίωνο κλίμα, ο επικεφαλής του Eurοgroup δήλωσε τη Δευτέρα, πως η αβεβαιότητα των αναδυόμενων αγορών δεν θα επεκταθεί στην Ευρωζώνη.
Σημειώνεται πως το ελληνικό χρηματιστήριο έχει υποβαθμιστεί στην κατηγορία «αναδυόμενες αγορές», με τις μετοχές να μετακινούνται στο δείκτη MSCI Emerging Markets.
«Τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά προβλήματα της Ελλάδας εξακολουθούν να υπάρχουν, ανεξαρτήτου του διεθνούς παράγοντα» καταλήγει ο Nicholas Spiro

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης