Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εντείνει τις πιέσεις στην ΕΚΤ ο ΟΟΣΑ να λάβει μέτρα κατά του αποπληθωρισμού - Μείωση επιτοκίων καταθέσεων και ποσοτική χαλάρωση οι λύσεις

tags :
Εντείνει τις πιέσεις στην ΕΚΤ ο ΟΟΣΑ να λάβει μέτρα κατά του αποπληθωρισμού - Μείωση επιτοκίων καταθέσεων και ποσοτική χαλάρωση οι λύσεις
Επιμένει ο ΟΟΣΑ στις προβλέψεις του για αποπληθωριστική απειλή στην ευρωζώνη
Για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη, προειδοποιεί για άλλη μια φορά ο ΟΟΣΑ, δια στόματος του Pier Carlo Padoan, εντείνοντας τις πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την ανάληψη δράσης ώστε να αντιμετωπιστεί η απειλή.
Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο αξιωματούχος του ΟΟΣΑ, τόνισε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να είναι έτοιμη για νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων η μείωση του καταθετικού επιτοκίου σε επίπεδο κάτω από το μηδέν.
«Θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα. Αυτά περιλαμβάνουν μία ευρωπαϊκή μορφή ποσοτικής χαλάρωσης. Με αυτό εννοώ μαζικές παρεμβάσεις στη δευτερογενή αγορά» δήλωσε.
Και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε επίσης να συζητηθεί η επέκταση της εντολής της ΕΚΤ για παρέμβαση στην πρωτογενή αγορά, όπως πράττει η Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες»
Υπενθυμίζεταιπρόσφατα, τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των αποπληθωριστικών πιέσεων στις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη έκρουσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde.
"Ο κίνδυνος για την εμφάνιση αποπληθωριστικών πιέσεων ολοένα και αυξάνεται" παραδέχθηκε η Lagarde, στο περιθώριο ομιλίας της στο National Press Club.
Για τον λόγο αυτό, η "Σιδηρά Κυρία" του ΔΝΤ απέστειλε ηχηρό μήνυμα προς κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις να "αναλάβουν αποφασιστική και άμεση δράση" στη μάχη κατά του πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης