Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays - Εντυπωσιακή η μείωση του κόστους δανεισμού στην ευρωπαϊκή περιφέρεια

tags :
Barclays - Εντυπωσιακή η μείωση του κόστους δανεισμού στην ευρωπαϊκή περιφέρεια
Για το 2014 ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη εκτιμάται πως θα κινηθεί πέριξ του 0,9%
Δειλά βήματα προς την ορθή κατεύθυνση πιστώνει στην Ευρωζώνη η Barclays, η οποία παράλληλα, εκφράζει επιφυλάξεις ως προς τις αποπληθωριστικές πιέσεις.
Σε έκθεσή της, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το bankingnews.gr, η βρετανική επενδυτική τράπεζα επισημαίνει πως η Ευρωζώνη πραγματοποιεί «προσεκτικά» βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Όσον αφορά την πορεία του πληθωρισμού εμμένει στην εκτίμηση πως θα κυμανθεί κάτω του 1% επισημαίνοντας μάλιστα, πως το Φεβρουάριο θα υποχωρήσει στο 0,7%.
Ωστόσο, συνολικά για το 2014, ο πληθωρισμός αναμένεται να «κλείσει» στο 0,9% ενώ το 2015 επίκειται μία περαιτέρω σταθεροποίηση στο 1,1%.
Βέβαια, όπως προειδοποιεί, οι απορρέουσες επιφυλάξεις διατηρούνται αμετάβλητες, καθώς ενδέχεται να σημειωθούν «αναταράξεις» στον γερμανικό και ισπανικό δείκτη πληθωρισμού.
Όλα τα παραπάνω ενδέχεται να «οδηγήσουν» την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη λήψη νέας δράσης και την υιοθέτηση περαιτέρω «χαλαρών» νομισματικών πολιτικών προς τέρψη της αντιμετώπισης του αποπληθωριστικού φαινομένου.

Μειώνεται το κόστος δανεισμού της περιφέρειας
Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας έχουν διαγράψει μία άκρως εντυπωσιακή πορεία.
Ο συνδυασμός της ισχυρότερης ανάκαμψης και της υποστηρικτικής νομισματικής πολιτικής, έχει καταστεί σημαντικό στήριγμα στην προσπάθεια μείωσης του κόστους δανεισμού των χωρών της περιφέρειας.
Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου υποχώρησε στα επίπεδα του 2006 ενώ του πορτογαλικού και ιταλικού σε χαμηλό 2,5 ετών και 8 μηνών, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης