Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Berenberg Bank - Η Ευρωζώνη μπορεί να πανηγυρίζει - Η λιγότερη λιτότητα θα φέρει περισσότερη ανάπτυξη

Berenberg Bank - Η Ευρωζώνη μπορεί να πανηγυρίζει - Η λιγότερη λιτότητα θα φέρει περισσότερη ανάπτυξη
Τα προβλήματα της Ευρωζώνης μοιάζουν πλέον διαχειρίσιμα
To 2014 προδιαγράφεται πιο λαμπρό για την Ευρωζώνη, σε σχέση με το 2013, σύμφωνα με την Berenberg Bank, επισημαίνοντας ότι το 2013 οι Ευρωπαίοι έκαναν πολύ περισσότερα από το να εξασφαλίσουν την επιβίωση του ευρώ, γεγονός που θα καταστήσει ορατά τα οφέλη της προσπάθειας αυτής, κατά το νέο έτος.
Όπως εξηγεί, στις αρχές του 2013, πριν από έναν χρόνο δηλαδή, η ανησυχία για το αν η Ευρωζώνη μπορεί να ανταπεξέλθει στην κρίση ήταν διάχυτη. Σήμερα, υπάρχουν αρκετά καλοί λόγοι για να πιστέψουμε πως η ηρεμία στην Ευρωζώνη θα διαρκέσει για 12 ακόμη μήνες.
Ωστόσο η Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεράσει όλα της προβλήματα. Οι προκλήσεις παραμένουν. Ωστόσο, η απάντηση των Ευρωπαίων στις προκλήσεις αυτές είναι πλέον πιο συντονισμένη.
"Η περαιτέρω χαλάρωση της λιτότητας από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις το νέο έτος είναι ικανή να στηρίξει την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού ΑΕΠ" εκτιμά η Berenberg Bank.
"Τα προβλήματα της Ευρωζώνης μοιάζουν πλέον διαχειρίσιμα. "Όσο η ανάπτυξη ισχυροποιείται, τόσο αυξάνονται οι λόγοι για... ευρωπαϊκούς πανηγυρισμούς", επισημαίνει η Berenberg Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης