Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Marketwatch - Η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. ισορροπεί ανάμεσα στην κωμωδία και την τραγωδία - «Πρόσχημα» η αλλαγή σελίδας στην Ελλάδα

Marketwatch - Η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. ισορροπεί ανάμεσα στην κωμωδία και την τραγωδία - «Πρόσχημα» η αλλαγή σελίδας στην Ελλάδα
Η εναλλασσόμενη προεδρία της Ε.Ε. έχει γίνει πολύ λιγότερο σημαντική από το 2009
Ένα νέο κεφάλαιο ανάμεσα στην κωμωδία και την ελληνική τραγωδία, άνοιξαν αυτή την εβδομάδα οι Ευρωπαίοι, με φόντο την ελληνική προεδρία της Ε.Ε. αναφέρει σε άρθρο του το Marketwatch.
Όπως αναφέρει ο Darrell Delamaide, οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, με σκοπό να διατηρήσουν το πρόσχημα ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα, γιόρτασαν την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην «πικραμένη» πρωτεύουσα της χώρας, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπως η απαγόρευση των διαδηλώσεων.
Η εναλλασσόμενη προεδρία της Ε.Ε. έχει γίνει πολύ λιγότερο σημαντική από το 2009, με την εισαγωγή ενός μόνιμου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του «αόρατου και ουσιαστικά άγνωστου Herman Van Rompuy».
Πράγματι, συνεχίζει το άρθρο, πολύ λίγοι θυμούνται πως η Λιθουανία είχε την προεδρία της ΕΕ το περασμένο εξάμηνο.
Ωστόσο, η προεδρία απαιτεί χρόνο από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους και επιπλέον δαπάνες για την κεντρική κυβέρνηση.
Σαμαράς και Barroso, δήλωσαν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου, ότι η Ελλάδα μετά από μεγάλες θυσίες, αφήνει πίσω της την κρίση.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισε μην παραστεί στην τελευτή για την ελληνική προεδρία, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγνόησε την απαγόρευση και διοργάνωσε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης