Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch - H ανεργία αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ευρωζώνη, όχι ο αποπληθωρισμός

Bank of America Merrill Lynch - H ανεργία αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ευρωζώνη, όχι ο αποπληθωρισμός
Μετριοπαθής η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2014
Διατήρηση των ποσοστών ανεργίας σε υψηλά επίπεδα και το 2014, προβλέπουν για την Ευρωζώνη οι αναλυτές, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για τον μεγαλύτερο εφιάλτη που απειλεί κάθε προσπάθεια για ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.
"Η ανεργία στην Ευρωζώνη θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Η ανάπτυξη της οικονομίας θα είναι μετριοπαθής", υποστηρίζει ο Tobias Blattner, αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch.
"Την ώρα που η πιστωτική επέκταση παραμένει... αφανής και ακριβή σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, ο πληθωρισμός δεν αναμένεται να κινηθεί ανοδικά στην Ευρωζώνη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα πως η ευρωπαϊκή οικονομία απειλείται αυτόματα από τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού", προσθέτει ο Blattner.
"Η ανεργία θα παραμείνει υψηλή στην Ευρωζώνη για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη", συναινεί και ο Howard Archer, στρατηγικός αναλυτής της IHS Global Insight.
Όπως τονίζει "είναι φυσικό, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην πορεία των καταναλωτικών δαπανών, ιδίως αν ληφθούν υπόψη τα χαμηλά επίπεδα των μισθών και των αποδοχών σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης