Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Έρχεται ράλι στις διεθνείς αγορές το 2014, αν δεν εκδηλωθούν πέντε βασικοί κίνδυνοι

tags :
Citigroup - Έρχεται ράλι στις διεθνείς αγορές το 2014, αν δεν εκδηλωθούν πέντε βασικοί κίνδυνοι
Mετριοπάθεια συστήνει στους επενδυτές ο αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας Tobias Levkovich
Το 2013 σίγουρα θα μπει στην ιστορία ως ένα έτος - σταθμός για τις αποδόσεις των μετοχών παγκοσμίως.
Την ίδια ώρα, η χρονιά που ξεκινάει αναμένεται να συνεχίσει τις καλές επιδόσεις των χρηματιστηρίων, με τους αναλυτές ήδη να βρίσκονται στις αναθεωρήσεις των χαρτοφυλακίων τους, ώστε να επιτύχουν τις μεγαλύτερες αποδόσεις.
Ωστόσο, παρά την θετική διάθεση που επικρατεί, δεν λείπουν και οι παραινέσεις για μετριοπάθεια, με τον αναλυτή της Citigroup, Tobias Levkovich, να στοιχειοθετεί τις 5 βασικές εξελίξεις που θα μπορούσαν το 2014 να χαλάσουν το θετικό κλίμα.
Πιο συγκεκριμένα:
1) Αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες. Παραμένει ένας από τους βασικότερους φόβους των επενδυτών, καθώς συνήθως τα προβλήματα έρχονται από την αγορά ομολόγων.
2) Επιβράδυνση της ανάπτυξης της κερδοφορίας.
Σύμφωνα με τον Levkovich η αύξηση της κερδοφορίας σίγουρα είναι ένα μεγάλο ρίσκο, αν και το 2014 αναμένεται η κερδοφορία να εκπλήξει επί το θετικότερο.
3) Πληθωρισμός
Η κίνηση της Fed να μειώσει το μέγεθος της νομισματικής χαλάρωσης, με τις μικρότερες αγορές κρατικών ομολόγων, ενώ ταυτόχρονα να διατηρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια, δείχνει ότι ο φόβος πληθωρισμού είναι υπαρκτός, την ώρα που η οικονομία εξακολουθεί να έχει ανάγκη τη στήριξη.
4) Αμερικανικό χρέος
Ο διάλογος για το όριο χρέους των ΗΠΑ θα εναθερμανθεί τις επόμενες εβδομάδες, με τους αναλυτές να παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις.
5) Γεωπολιτικό ρίσκο
Οι παγκόσμιες γεωπολιτικές αναταράξεις σίγουρα είναι πάντα στην ατζέντα ενός αναλυτή, σύμφωνα με τον Levkovich καθώς μπορεί να προκαλέσουν σοβάρες ανισορροπίες στην αγορά συναλλάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης