Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics - Στα 1.400 δολ. ο χρυσός το 2014 - Κόντρα στις απαισιόδοξες εκτιμήσεις

Capital Economics - Στα 1.400 δολ. ο χρυσός το 2014 - Κόντρα στις απαισιόδοξες εκτιμήσεις
Ο χρυσός έχασε -28% το 2013 – Θα ανακτήσει τη χαμένη του αίγλη το 2014;
Κόντρα στις απαισιόδοξες προβλέψεις της πλειοψηφίας των αναλυτών, κινείται η Capital Economics, όσον αφορά τις προοπτικές του χρυσού για το 2014.
Οι αναλυτές της Capital Economics, προβλέπουν άνοδο για το πολύτιμο μέταλλο στα 1.400 δολ/ουγγιά, την ώρα που οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν κλιμάκωση των πιέσεων.
Χθες Πέμπτη, η τιμή Φεβρουαρίου για τον χρυσό διαμορφωνόταν στα 1.226 δολ/ουγγιά, ανοδικά κατά 23,70 δολ. ή 2%, στις διαπραγματεύσεις του Comex στη Νέα Υόρκη.
Όπως εξηγεί η Capital Economics, τα θεμελιώδη προβλήματα της ευρωζώνης δεν έχουν λυθεί και βρίσκεται αντιμέτωπη με άλλη μια δύσκολη χρονιά.
Ο αποπληθωρισμός αποτελεί απειλή για την περιοχή, σημειώνουν οι αναλυτές.
Αποτελεί κοινή παραδοχή το γεγονός ότι ο αποπληθωρισμός είναι ένα αρνητικό οικονομικό φαινόμενο για τον χρυσό, ωστόσο στην περίπτωση της ευρωζώνης, ενδεχομένως απλώς να διογκώσει τα προβλήματα του χρέους που αντιμετωπίζουν οι πιο αδύναμες οικονομίες και να αναγκάσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να προχωρήσει σε περαιτέρω «χαλάρωση» της νομισματικής πολιτικής, όπως εξηγεί η Capital Economics.
Εν τω μεταξύ, η «φτωχή» απόδοση του χρυσού το 2013, το καθιστά πιο ελκυστικό έναντι άλλως assets, όπως οι μετοχές.
Την ίδια ώρα η «φούσκα» του bitcoin, ενδεχομένως να καταστήσει τον χρυσό πιο ελκυστικό για τους κινέζους επενδυτές, καταλήγει η ανάλυση της Capital Economics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης