Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - H Eυρωζώνη ανακάμπτει - Απίθανη η λήψη μέτρων από την ΕΚΤ... για την ώρα

tags :
Citigroup - H Eυρωζώνη ανακάμπτει - Απίθανη η λήψη μέτρων από την ΕΚΤ... για την ώρα
Παραμένουν ωστόσο οι ανησυχίες για τα χαμηλά επίπεδα του πληθωρισμού
Ολοένα και αυξάνονται οι ενδείξεις για την ανάκαμψη της Ευρωζώνης, υποστηρίζει η Citigroup, στην πρώτη της ανάλυση για το 2014.
"Η Ευρωζώνη ανακάμπτει", σημειώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στην 10σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update - ECB’s Draghi sees little immediate need to act", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα λοιπόν με τη Citigroup, η ισχυροποίηση της ανάκαμψης της Ευρωζώνης καθιστά όλο και πιο απίθανη την άμεση λήψη δράσης από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η ΕΚΤ δεν πρόκειται να προχωρήσει άμεσα σε μεταβολή της νομισματικής της πολιτικής και αναπροσαρμογή των επιτοκίων της.
Ωστόσο, όπως διευκρινίζει η Citigroup, δεδομένων των ανησυχιών που γεννούν τα χαμηλά ποσοστά του πληθωρισμού, η ΕΚΡ δεν αποκλείεται να εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων από τον Μάρτιο και ύστερα.
"Ειδικά, αν ο ρυθμός της οικονομικής δραστηριότητας της Ευρωζώνης, κατά τους πρώτους μήνες του 2014, απογοητεύσει, τότε δεν αποκλείεται, η ΕΚΤ να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες στο μέλλον", εξηγούν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης