Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BK Asset Management - Η ευχάριστη έκπληξη για το 2014 δεν θα είναι ούτε το ευρώ, ούτε το δολάριο ΗΠΑ αλλά το… kiwi της Νέας Ζηλανδίας!

BK Asset Management - Η ευχάριστη έκπληξη για το 2014 δεν θα είναι ούτε το ευρώ, ούτε το δολάριο ΗΠΑ αλλά το… kiwi της Νέας Ζηλανδίας!
Τι εκτιμά η BK Asset Management
Ως το πιο… καυτό νόμισμα για το 2014 προδιαγράφεται το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας – ή αλλιώς Kiwi – καθώς οι αναλυτές «βλέπουν» με άκρατη αισιοδοξία το μέλλον του.
Το Kiwi κατέγραψε το β’ 6μηνο του 2013 «άλμα» 6%, ανταποκρινόμενο άψογα στην αλλαγή της ρητορικής της κεντρικής τράπεζας της Νέας Ζηλανδίας.
Το προηγούμενο έτος, το Kiwi ενισχύθηκε κατά 20% έναντι του κινεζικού γεν, το οποίο και αποτελεί το νούμερο ένα «ανταγωνιστή» του.
«Η Reserve Bank of New Zealand συνιστά την μοναδική κεντρική τράπεζα η οποία θα αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού το 2014, καθιστώντας το Kiwi ως το πλέον ελκυστικό νόμισμα για το 2014» αναφέρει ο Kathy Lien, επικεφαλής της BK Asset Management.
Τρεις είναι οι παράγοντες ανόδου για το νόμισμα της Νέας Ζηλανδίας:
-    Η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη
-    Η επικείμενη αύξηση των επιτοκίων
-    Η αύξηση στην ζήτηση εμπορευμάτων
Παρά τα αναρίθμητα εμπόδια, η οικονομία της Νέας Ζηλανδίας κατέγραψε το 2013 μία αρκετά ισχυρή ανάπτυξη, σημειώνοντας τον μεγαλύτερο ρυθμό οικονομικής επέκτασης από το 2009.
Μάλιστα, για το 2014 ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να κυμανθεί πέριξ του 2,7%.
«Η Νέα Ζηλανδία διαθέτει μία μικρή οικονομία, η οποία επηρεάζεται εύκολα, διαθέτοντας όμως, άριστες υποδομές» επισημαίνει ο Kathy Lien
Σημειώνεται πως εντός του 2014 το επιτόκιο δανεισμού της κεντρικής τράπεζας αναμένεται να αυξηθεί στο 2,5%.
Το Kiwi «έκλεισε» την Πέμπτη στα 0,8214 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης