Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale – Η τραπεζική ένωση συνιστά τη μεγαλύτερη πρόκληση της ΕΚΤ για το 2014

Societe Generale – Η τραπεζική ένωση συνιστά τη μεγαλύτερη πρόκληση της ΕΚΤ για το 2014
Συνέντευξη του Frederic Oudea στο CNBC
Ως τη μεγαλύτερη πρόκληση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2014, χαρακτηρίζει την εφαρμογή της τραπεζικής ένωσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Societe General, Frederic Oudea.
«Η πρώτη αντικειμενική δυσκολία για την ΕΚΤ είναι η υλοποίηση των σχεδιασμών για την τραπεζική ένωση. Η ΕΚΤ οφείλει να αποφύγει την υποβάθμιση των λειτουργικών προκλήσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του CNBC.
«Είμαι πλήρως πεπεισμένος πως η Daniele Nouy θα αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της ως επικεφαλής του μηχανισμού εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών. Ωστόσο, το έργο της είναι δύσκολο» αναφέρει εν συνεχεία.
Όσον αφορά την Fed, o F. Oudea αναμένει πως θα τερματίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης έως το τέλος του 2014.
Το τέλος της QE θα συμπέσει με την οριακή αύξηση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων δανεισμού, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την ομαλοποίηση της αμερικανικής οικονομίας.
«Είναι εξαιρετικά θετικό που η Fed ξεκίνησε την επιβράδυνση του ρυθμού παροχής ρευστότητας» επισημαίνει ο ισχυρός «άνδρας» της Societe General.
Αναφερθείς στην παγκόσμια οικονομία, ο F. Oudea αναμένει μία σταθερή βελτίωση τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.
«Οι οικονομικοί δείκτες είναι σαφώς καλύτεροι. Το περιβάλλον για το 2014 θα είναι αρκετά πρόσφορο» καταλήγει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης