Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Στις 1.900 μονάδες ο S&P 500 το 2014 - Μέτρια η ανάκαμψη στην Ευρώπη

tags :
Citigroup - Στις 1.900 μονάδες ο S&P 500 το 2014 - Μέτρια η ανάκαμψη στην Ευρώπη
Η βιομηχανία είναι ένας κλάδος που μπορεί να αποδώσει σημαντικά οφέλη στους επενδυτές, εκτιμά η αμερικανική τράπεζα
Η μεταβλητότητα κατά πάσα πιθανότητα θα κορυφωθεί το 2014, εξέλιξη που θα πρέπει να κινητοποιήσει τους επενδυτές σε πιο αμυντικούς κλάδους, όπως οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, αναφέρει ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Citigroup, Tobias Levkovich.
Υπάρχουν τρεις λόγοι για την εκτίμηση αυτή: οι ελκυστικές αποτιμήσεις, οι βελτιωμένες αναθεωρήσεις για την κερδοφορία και περισσότερα κυκλικά φαινόμενα από ό, τι οι περισσότεροι θεωρούσαν, σύμφωνα με τον Levkovich.
Η βιομηχανία είναι ένας κλάδος που μπορεί να αποδώσει σημαντικά οφέλη στους επενδυτές, από εξελίξεις που δεν μπορούν εύκολα να αντιληφθούν. Για παράδειγμα, η πετροχημική βιομηχανία στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί το 10% της ηλεκτρικής ενέργειας. Αν θέλει να επωφεληθεί στην παραγωγή μπορεί να κάνει χρήση πετρελαίου ή/και φυσικού αερίου, να χρησιμοποιήσει τις εναλλακτικές για μεγαλύτερη ικανότητα διύλισης, ωφελώντας πραγματικά τις εταιρείες, με τρόπους που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται.
Ο Levkovich προβλέπει αύξηση 13% στην τεχνολογία των κεφαλαιουχικών δαπανών το επόμενο έτος, σηματοδοτώντας μια θετική κίνηση για τον τομέα. Θετικός θα είναι και ο κλάδος των υπηρεσιών κοιτασμάτων πετρελαίου.
Η κερδοφορία στον S&P 500 αναμένεται να αυξηθεί περίπου 7% το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον Levkovich, ο οποίος αποκλείει την προοπτική η κερδοφορία να φτάσει στο 10%-12%, αν δεν υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.
Ο στόχος για τον S&P 500 το 2014 θα είναι στις 1.900 μονάδες.
Για την Ευρώπη ο Levkovich δηλώνει επιφυλακτικός, καθώς η ανάκαμψη της ηπείρου θα είναι μέτρια στην καλύτερη περίπτωση.
«Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποια απογοήτευση εκεί», κατέληξε ο Levkovich.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης