Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics - Το 2013 ήταν καταστροφικό για τον χρυσό - Το 2014 όμως θα λάμψει!

Capital Economics - Το 2013 ήταν καταστροφικό για τον χρυσό - Το 2014 όμως θα λάμψει!
Εάν το 2014 υπάρξει νέο κύμα αναζωπύρωσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους οι τιμές του χρυσού θα πάρουν την ανιούσα
Μπορεί ο χρυσός το 2013 να σημείωσε τις χειρότερες ετήσιες επιδόσεις εδώ και τρεις ολόκληρες δεκαετίες, ωστόσο η Capital Economics προβλέπει πως το 2014 το πολύτιμο μέταλλο θα ανακάμψει, θα βρει ξανά τη χαμένη του αίγλη και θα ξεχωρίσει!
"Η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμά πως η τιμή του χρυσού θα συνεχίσει να υποχωρεί το 2014, καθώς αποδυναμώνεται η στήριξη από τη χαλαρή νομισματική πολιτική των ΗΠΑ", δηλώνει ο  Julian Jessop, αναλυτής της Capital Economics.
Ωστόσο, όπως εξηγεί, οι προβλέψεις των αναλυτών για το πολύτιμο μέταλλο είναι ήδη τόσο αρνητικές, που δεν γίνεται να καταστούν περισσότερο δυσοίωνες. Κατά τον Jessop, οι κίνδυνοι για τις τιμές του χρυσού το 2014 δεν θα είναι μεγάλοι. Ο αναλυτής παραδέχεται πως το 2013 ήταν τραγικό έτος για το μέταλλο, ωστόσο, όπως διευκρινίζει, το πρώτο εξάμηνο ήταν πολύ πιο καταστροφικό, από ότι ήταν το πρώτο.
Σύμφωνα με τον Jessop, η οριακή βελτίωση της εικόνας του χρυσού από το πρώτο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους ίσως να υποδεικνύει πως τα χειρότερα έχουν περάσει.
"Εάν το 2014 υπάρξει νέο κύμα αναζωπύρωσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και επανεμφάνιση της αστάθειας στην Ευρωζώνη, οι τιμές του χρυσού θα πάρουν την ανιούσα", σπεύδει να επισημάνει ο αναλυτής.
"Ένας ακόμη παράγοντας ανόδου των τιμών του πολύτιμου μετάλλου είναι και οι ανησυχίες για την αύξηση των αποπληθωριστικών πιέσεων. Η απειλή του αποπληθωρισμού είναι ικανή να στηρίξει την ανάκαμψη του χρυσού", τονίζει επίσης.
"Ο χρυσός θα ανέλθει τουλάχιστον στα 1.400 δολάρια ανά ουγγιά το 2014. Μπορεί να φτάσει και υψηλότερα", καταλήγει ο Jessop.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης