Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse - Επενδυτές προσοχή! Το ράλι των αγορών του 2013 δεν θα επαναληφθεί - Συγκρατημένη η πορεία των μετοχών το 2014

Credit Suisse - Επενδυτές προσοχή! Το ράλι των αγορών του 2013 δεν θα επαναληφθεί - Συγκρατημένη η πορεία των μετοχών το 2014
Δεν θα ήταν ρεαλιστικό για τους επενδυτές να αναμένουν διατήρηση του ράλι των αγορών και τη νέα χρονιά
Mικρό καλάθι συστήνει η Credit Suisse να κρατούν οι επενδυτές για τις διεθνείς αγορές το 2014, λίγα μόλις 24ωρα πριν την έλευση του νέου έτους.
"Κανείς δεν πρέπει να αναμένει τεράστια κέρδη για τις μετοχές το 2014. Τα κέρδη ρεκόρ του 2013 δεν θα επαναληφθούν", δηλώνει ο Rick DellaRusso, στρατηγικός αναλυτής της Credit Suisse.
Όπως προσθέτει, θα ήταν εξαιρετικά μη ρεαλιστικό για τους επενδυτές να αναμένουν διατήρηση του ράλι των αγορών και τη νέα χρονιά.
Αντίθετα, σύμφωνα με τον Rick DellaRusso, το 2014 δεν θα φέρει τίποτα περισσότερο από φυσιολογικές αποδόσεις για τις μετοχές.
Tρεις και μόνο λέξεις αρκούν για να εξηγήσουν την περίεργη συμπεριφορά των διεθνών αγορών το τελευταίο διάστημα. Τούτο υποστηρίζει, από την πλευρά του, ο Gerard Minack, της Minack Advisors και πρώην στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley.
Όπως εξηγεί στην τελευταία ανάλυσή του πριν την έλευση του 2014, οι διεθνείς αγορές έχουν επιδοθεί σε ένα ασυνήθιστο ράλι, αφήνοντας πλέον στο μακρινό παρελθόν τα χαμηλά του Μαρτίου του 2009.
Κατά τον Gerard Minack, το ράλι των αγορών ωστόσο είναι εντυπωσιακό! Παρά τις συνεχιζόμενες οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις που ελλοχεύουν για κάθε χώρα του πλανήτη, η διόρθωση στις αγορές έχει να κάνει την εμφάνισή της από... το καλοκαίρι του 2011! Και η διόρθωση αυτή δεν ξεπέρασε το 10%!
Όπως τονίζει ο αναλυτής, πλέον φαίνεται πως τη νέα bull market δεν την αγγίζει τίποτα, ούτε μια θετική είδηση, αλλά ούτε και μια αρνητική.
Αλλά όπως σημειώνει, υπάρχει λογική εξήγηση για αυτό το φαινόμενο! Τρεις και μόνο λέξεις αρκούν για να επιβεβαιωθεί η νέα πραγματικότητα: Οι αγορές δεν είναι πλέον ευάλωτες στις οικονομικές εκπλήξεις!
Οι λέξεις είναι οι εξής "whatever it takes" (ό,τι χρειαστεί). Υπενθυμίζεται ότι ήταν 26 Ιουλίου του 2012 όταν ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, διαβεβαίωσε για το εξής: "Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να σώσει το ευρώ" (the ECB is ready to do whatever it takes to preserve the euro). Η δέσμευση αυτή έχει επιφέρει από τότε μεγάλη ηρεμία στις αγορές - όχι μόνο στις ευρωπαϊκές, αλλά στο σύνολο των αγορών - αφού παρόμοιες δεσμεύσεις, έστω και άτυπα, έχουν αναλάβει οι ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης