Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco - Ψήφος εμπιστοσύνης στα ομόλογα της περιφέρειας, Ισπανίας και Ιταλίας

tags :
Pimco - Ψήφος εμπιστοσύνης στα ομόλογα της περιφέρειας, Ισπανίας και Ιταλίας


Το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως δηλώνει για άλλη μια φορά την προτίμησή του στο χρέος της περιφέρειας…
Ψήφο εμπιστοσύνης στα ομόλογα της περιφέρειας της ευρωζώνης, εξακολουθεί να προσφέρει η Pimco, όπως προκύπτει από το τελευταίο τριμηνιαίο outlook του παγκόσμιου επενδυτικού οίκου, όπου δηλώνει «ταύρος» για το ιταλικό και ισπανικό χρέος.
«Δηλώνουμε overweight για το κρατικό χρέος της Ιταλίας και της Ισπανίας στα χαρτοφυλάκιά μας, ζυγίζοντας το κυκλικό outlook, καθώς αναμένουμε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει τη σταθερότητα», εκτιμά ο Andrew Balls, managing director και επικεφαλής του ευρωπαϊκού χαρτοφυλακίου της Pimco, σε σημείωμά τους προς τους πελάτες.
Και προσθέτει ότι «το μέγεθος, η ρευστότητα και η συστημική σημασία των ισπανικών και των ιταλικών αγορών, τις καθιστούν την αγαπημένη μας πηγή περιφερειακού ρίσκου».
Να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες έχουν αποκλιμακωθεί οι πιέσεις στις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων σε Ισπανία και Ιταλία, υποχωρώντας γύρω στο επίπεδο του 4%, από τα δυσθεώρητα ύψη του 7% που είχαν εκτοξευθεί την περίοδο 2011-2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης