Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch - Αισιόδοξοι οι επενδυτές για παγκόσμια οικονομία και μετοχές το 2014

BofA Merrill Lynch - Αισιόδοξοι οι επενδυτές για παγκόσμια οικονομία και μετοχές το 2014
Σχέση αγάπης ανάμεσα στους επενδυτές και τις μετοχές
Αντίστροφα μετρούν οι επενδυτές για την έλευση της νέας χρονιάς, με το κλίμα να είναι αισιόδοξο για την παγκόσμια οικονομία, την εταιρική κερδοφορία και την πορεία των μετοχών, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, όπως προκύπτει από τη μηνιαία δημοσκόπηση της Bank of America-Merrill Lynch για το Δεκέμβριο.
Ειδικότερα, το 71% των fund managers εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία θα ισχυροποιηθεί το 2014, έναντι ποσοστού 67% το Νοέμβριο και 40% το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Την ίδια ώρα, το 41% εκτιμά ότι η εταιρική κερδοφορία παγκοσμίως θα αυξηθεί το 2014, έναντι ποσοστού μόλις 11% ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι αισιόδοξες τάσεις μεταφράζονται σε…έρωτα για τις μετοχές, σχολιάζει χαρακτηριστικά το CNBC, καθώς το 54% των managers, δηλώνουν overweight, έναντι του 52% που είχε καταγραφεί το Νοέμβριο.
Οι μετοχές στις αγορές της ευρωζώνης αναμένεται να είναι ο μεγάλος κερδισμένος, καθώς το 83% αναμένει ισχυρότερη ανάπτυξη στην περιοχή, ενώ το 43% δηλώνει overweight.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δεκέμβριο του 2012, μόλις το 2% ανέμενε ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη, ενώ μόλις το 7% δήλωνε overweight για τις μετοχές της ευρωζώνης!
Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο πόσο θα διαρκέσει αυτή η σχέση αγάπης, προειδοποιεί η Bank of Americas Merrill Lynch.
Οι επενδυτές εκφράζουν επίσης της προτιμησή τους για τις μετοχές της Ιαπωνίας, με το 34% να δηλώνει overweight.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του 2006.
Το ποσοστό των fund managers που δηλώνουν overweight για τις αμερικανικές μετοχές, παρέμεινε αμετάβλητο στο 7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης