Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μεταξύ 50% και 60% οι πιθανότητες έναρξης του tapering τον Δεκέμβριο εκτιμά ο El-Erian(Pimco) – «Έπονται αλλαγές στην νομισματική πολιτική»

tags :
Μεταξύ 50% και 60% οι πιθανότητες έναρξης του tapering τον Δεκέμβριο εκτιμά ο El-Erian(Pimco) – «Έπονται αλλαγές στην νομισματική πολιτική»
Συνέντευξη του El-Erian στην τηλεόραση του Bloomberg
Στο 50% με 60% τοποθετεί την πιθανότητα έναρξης του tapering τον Δεκέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco, Mohamed El – Erian.
Ενόψει της κρίσιμης απόφασης της νομισματικής επιτροπής της Fed, o ισχυρός άνδρας της Pimco εκτιμά πως το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, μηνιαίας αξίας 85 δισ. δολαρίων, θα επιβραδυνθεί, αρχής γενομένης από αύριο.
«Η πιθανότητα έναρξης του tapering αύριο είναι μεταξύ 50% και 60%» διαμήνυσε, μιλώντας στο BloombergTV.
Παράλληλα, εκτίμησε πως εάν δεν ληφθεί η ανάλογή  απόφαση στην αυριανή συνεδρίαση της Fed, αυτή θα έλθει το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2014.
«Η έναρξη του tapering θα συνοδευτεί και με έτερες νομισματικές αλλαγές, όπως η forward guidance σχετικά με τα επιτόκια» υπογράμμισε εν συνέχεια.
Στον αντίποδα, σύμφωνα με έρευνα της Bank of American Merrill Lynch, μόλις το 11% των funds «βλέπουν» την έναρξη του tapering τον Δεκέμβριο.
Σημειώνεται πως η νομισματική επιτροπή της Fed, συνεδριάζει σήμερα και αύριο, με τις αποφάσεις να ανακοινώνονται την Τετάρτη το βράδυ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης