Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Η τρόικα δεν επιθυμεί σύγκρουση με την Eλλάδα - Αναμενόμενη η εκταμίευση του 1 δισ.

Citigroup - Η τρόικα δεν επιθυμεί σύγκρουση με την Eλλάδα - Αναμενόμενη η εκταμίευση του 1 δισ.
Η Ελλάδα έχει καθυστερήσει την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, αλλά κατόρθωσε να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα
Αναμενόμενη χαρακτηρίζει η Citigroup την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, σε νέα σημερινή έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update: New German Government to be Formed Today", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Το Euro Working Group, η προπαρασκευαστική ομάδα εμπειρογνωμόνων του Eurogroup, άναψε πριν από λίγο το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Αθήνα, μετά τη θετική εισήγηση της τρόικας, ενώ η οριστική έγκριση θα δοθεί απόψε το βράδυ, κατά τη διάρκεια της επίσημης συνεδρίασης του Eurogroup.
"Mπορεί η Ελλάδα να έχει καθυστερήσει την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων σε αρκετούς καίριους τομείς του προγράμματός της, ωστόσο οι θετικές προβλέψεις για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2014 και η επίτευξη του στόχου για παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος αναγκάζουν τους δανειστές της Ελλάδας να συναινέσουν στη χορήγηση του 1 δισ. ευρώ", σχολιάζει χαρακτηριστικά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, στη σημερινή έκθεσή της.
Αυτό επίσης που πρέπει να σημειωθεί είναι και το εξής: Οι Ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να συγκρουστούν με την ελληνική κυβέρνηση και να οδηγήσουν την κατάσταση στα άκρα", καταλήγει η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης