Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: H ελληνική κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει την 4ετία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται

Citigroup: H ελληνική κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει την 4ετία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται
Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να ληφθεί απόφαση για τη νέα αναδιάρθρωση του χρέους πριν τις ευρωεκλογές
Την ανάγκη να δρομολογηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες, ώστε να ανοίξει επισήμως ο διάλογος για το νέο haircut στο ελληνικό χρέος, πριν τις ευρωεκλογές του Μαϊου, τονίζει η Citigroup, συμμεριζόμενη το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.
"Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ζητά να υπάρξει νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν από τις ευρωεκλογές του Μαϊου", τονίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σε νέα σημερινή έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update: Successful SPD Party Referendum Clears Way for New German Government", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Αναφερόμενη η Citigroup στη συνέντευξη που έδωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα ο κ. Σαμαράς, τονίζει τα εξής: Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμένει πως η απόφαση για τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να ληφθεί την άνοιξη, πριν τις ευρωεκλογές. Ταυτόχρονα ο κ. Σαμαράς επιμένει πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί ένα νέο, τρίτο δάνειο, ως αντάλλαγμα για τη νέα ελάφρυνση του χρέους.
"Ο κ. Σαμαράς μπορεί να επιμένει πως δεν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, μπορεί να διαβεβαιώνει πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης", εξηγεί μεταξύ άλλων η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
"Η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ολοένα και διευρύνεται. To προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ εδραιώνεται", επιμένει η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης